Belépek a Pártba
07 november
2019
HÍR
581 látogató

Sermer Ádám: Erdoğannak nem Budapesten, hanem Hágában lenne a helye!

Szégyen és gyalázat, hogy néhány nappal Vlagyimir Putyin után Recep Tayyip Erdoğan érkezik Budapestre. Az a török elnök, aki belpolitikai céloktól vezérelve vegyi fegyvereket vet be a civil lakosság ellen. Aki a török offenzívával olyan erőszakhullámot indított el a kurdok lakta területeken, melynek többek között Hevrin Khalaf is áldozatául esett. A 35 éves politikusnőt azért végezték ki az offenzívát támogató csapatok, mert a török elnökkel szemben politizált.

Erdoğan intézkedései miatt már több mint száz ártatlan ember vesztette életét, és százezrek menekültek el otthonukból, ami újabb menekülthullámot indíthat el a térségben. Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a menekülthullám megállítása, akkor esze ágában sem lenne hivatalában fogadni azt a török elnököt, akinek háborús bűnei miatt nem egy uniós fővárosban, hanem Hágában, a Nemzetközi Bíróság előtt lenne a helye. Akkor nem mondatná azt a külügyminiszterével, hogy a török offenzíva magyar nemzeti érdek, és nem azon dolgozna az EU-s tagállami vezetők közül egyedüliként, hogy Törökország az Európai Unió tagjává váljon.

A felfoghatatlan népirtás után, azok után, hogy Erdogan Oroszország segítségével fegyverkezik, Törökországnak nem hogy az EU-ban, de a NATO-ban sem lenne helye! A Magyar Liberális Párt felszólítja Orbán Viktort, hogy ha valóban meg akarja állítani a menekülthullámot, akkor a mai találkozó alkalmával álljon ki a kurdok mellett! Ítélje el a civil lakosság mészárlását és a vegyi fegyverek bevetését! Tegye világossá, hogy a török offenzíva nem magyar nemzeti érdek, hanem az emberiség ellen elkövetett súlyos bűncselekmény! Tegye egyértelművé, hogy Magyarország Európához tartozik, nem a keleti diktátorokhoz!

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője

 

Erdogannak nem Budapesten, hanem Hágában a helye! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. november 7., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK