Belépek a Pártba
12 július
2019
HÍR
921 látogató

Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást? (Videó)

Sermer Ádám a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában vitázott a 2019-es Budapest Pride tapasztalatairól Dúró Dórával, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjével. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje a vita elején örömét fejezte ki amiatt, hogy az idei felvonuláson nem a jogegyenlőséget követelő vonulókat, hanem a szélsőjobboldali ellentüntetőket zárták kordonok mögé, ahogy azt egy korábbi interjújában javasolta. Úgy fogalmazott: kordon és korlátok mögé azokat a korlátolt gondolkodású embereket kell zárni, akik nem értik, hogy a normalitás ott kezdődik: nem áskálódunk mások szexuális hovatartozásában.

Dúró Dóra felvetésére, miszerint a Pride-ot be kellene tiltani Magyarországon, mert szerinte csak egy férfi és egy nő kapcsolata nevezhető normálisnak, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy reagált: a Pride a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben senkiben nem kelt félelmet, a felvonulásra pedig mindaddig szükség van Budapesten, amíg az LMBTQ-közösséget ugyanolyan jogok nem illethetik meg, mint heteroszexuális embertársaikat. Hozzátette: A Pride-ra mindaddig szükség lesz, amíg ki nem harcoljuk, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is házasodhassanak és örökbe fogadhassanak, mert – ahogy a Mi hazánk képviselőjének többször hangsúlyozta – egy heteroszexuális pár önmagában nem jelent garanciát egy gyermek egészséges fejlődésére. A gyermeknevelésben a szerető, gondoskodó, törődő közeg biztosítása a legfontosabb feladat, ezt pedig ugyanúgy képes megadni egy meleg és egy heteroszexuális pár is.

A Pride célja, hogy szexuális hovatartozása alapján senkit ne érhessen jogfosztás és hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Ezért vonult több ezer ember békésen Budapest utcáin – jelentette ki Sermer Ádám, cáfolva vitapartnere kijelentését bizonyos jogsértésekről, miszerint „pofára” történt volna a beléptetés a fesztivál területére. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje Dúró Dórával ellentétben részt vett a felvonuláson, és semmi ehhez hasonló jogsértést nem tapaszalt, ahogy a Liberálisok aktivistái sem. 

Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást? 
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK