Belépek a Pártba
12 július
2019
HÍR
169 látogató

Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást? (Videó)

Sermer Ádám a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában vitázott a 2019-es Budapest Pride tapasztalatairól Dúró Dórával, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjével. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje a vita elején örömét fejezte ki amiatt, hogy az idei felvonuláson nem a jogegyenlőséget követelő vonulókat, hanem a szélsőjobboldali ellentüntetőket zárták kordonok mögé, ahogy azt egy korábbi interjújában javasolta. Úgy fogalmazott: kordon és korlátok mögé azokat a korlátolt gondolkodású embereket kell zárni, akik nem értik, hogy a normalitás ott kezdődik: nem áskálódunk mások szexuális hovatartozásában.

Dúró Dóra felvetésére, miszerint a Pride-ot be kellene tiltani Magyarországon, mert szerinte csak egy férfi és egy nő kapcsolata nevezhető normálisnak, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy reagált: a Pride a szélsőjobboldali tüntetőkkel szemben senkiben nem kelt félelmet, a felvonulásra pedig mindaddig szükség van Budapesten, amíg az LMBTQ-közösséget ugyanolyan jogok nem illethetik meg, mint heteroszexuális embertársaikat. Hozzátette: A Pride-ra mindaddig szükség lesz, amíg ki nem harcoljuk, hogy az LMBTQ-közösség tagjai is házasodhassanak és örökbe fogadhassanak, mert – ahogy a Mi hazánk képviselőjének többször hangsúlyozta – egy heteroszexuális pár önmagában nem jelent garanciát egy gyermek egészséges fejlődésére. A gyermeknevelésben a szerető, gondoskodó, törődő közeg biztosítása a legfontosabb feladat, ezt pedig ugyanúgy képes megadni egy meleg és egy heteroszexuális pár is.

A Pride célja, hogy szexuális hovatartozása alapján senkit ne érhessen jogfosztás és hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Ezért vonult több ezer ember békésen Budapest utcáin – jelentette ki Sermer Ádám, cáfolva vitapartnere kijelentését bizonyos jogsértésekről, miszerint „pofára” történt volna a beléptetés a fesztivál területére. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje Dúró Dórával ellentétben részt vett a felvonuláson, és semmi ehhez hasonló jogsértést nem tapaszalt, ahogy a Liberálisok aktivistái sem. 

Sermer Ádám-Dúró Dóra vita a Pride-ról: Be kell-e tiltani a felvonulást? 
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK