Belépek a Pártba
29 január
2019
HÍR
411 látogató

Sermer Ádám Budapest liberális főpolgármester-jelöltje

Budapest, 2019. január 29., kedd (MTI) – A liberális budapesti szavazóknak a főpolgármester-jelölti előválasztás első fordulójában nincs dolga, mert az csak az abban részt vevő baloldali pártok jelöltjének kiválasztásáról szól – mondta Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Sermer Ádám arra hívta fel a figyelmet, hogy a most folyó előválasztási forduló a baloldal belső ügye, ugyanakkor azok a liberálisok, akik úgy látják jónak, akár részt is vehetnek abban. Közölte, az első forduló után kezdődhetnek a tárgyalások a közös tartalmi pontokról, demokratikus minimumokról, valamint a nyári, immár “összdemokratikus forduló” lebonyolításának részleteiről.
Közölte, ebben a második fordulóban ő fog gondoskodni a liberális alternatíváról, a “Polgári Budapest” című programjával, és egy kiutat vázol majd fel abból az állapotból, amit Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester, a Fidesz helytartójaként idézett elő.

Szerinte ha nem lesz második forduló, akkor előfordulhat, hogy Tarlós István marad a főpolgármester. Hozzátette: ha azonban végigviszik az előválasztási folyamatot és a végén a teljes demokratikus ellenzéki paletta egy jelölt mögött áll ki, akkor Budapestnek új főpolgármestere lesz, szerinte ez a matek nyelvén is egyértelmű.

Elmondta, a két baloldali jelölttől – a szocialista Horváth Csabától és a párbeszédes Karácsony Gergelytől – több kérdésre is választ vár még a baloldali előválasztás lezárulta előtt. Sermer Ádám egyebek mellett a baloldali jelölteknek a szélsőjobboldali politikával és szervezetekkel való viszonyulásukat szeretné tisztázni, azt hogy “hol húzzák meg a velük való együttműködés határait?

A Librálisok kizártnak tartanak a Jobbikkal való bármilyen választási együttműködést – szögezte le. “Politikai együttműködés pusztán taktikai alapon nem létezik, az egy teljesen hiteltelen, értelmetlen elgondolás” – fogalmazott. Közölte, Karácsony Gergelytől arra is választ vár, mit jelent az a nyilatkozata, ami szerint sajnálna leváltani bizonyos fideszes polgármestereket.

Kire szavazzanak a liberálisok Budapesten? – Sermer Ádám nyilatkozik Karácsony Gergely és Horváth Csaba előválasztási vitája előtt: #elovalasztas #budapest #sermeradam #fopolgarmestervalasztas

Közzétette: Liberálisok – 2019. január 29., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK