Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 január
2019
HÍR
279 látogató

Sermer Ádám: Azonnal vonják vissza a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten!

Az Orbán-kormány teljesen indokolatlanul és szükségtelenül hosszabbította meg január 2-tól a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten. Felháborító, hogy a fővárosi rendőrfőkapitány meg sem próbált magyarázatot adni arra, mi szükség volt a fokozott ellenőrzés meghosszabbítására. Nem is tudta volna megindokolni az intézkedés szükségességét, a kormány valódi célja ugyanis nem a biztonság fenntartása, hanem a budapesti tüntetések korlátozása. A Fidesz frakcióvezetője, Halász János épp a napokban nyilatkozta, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Az Orbán-kormány kizárólagos célja tehát az, hogy démonizálja, lejárassa a tüntetőket, hogy félelmet keltsen demonstrálókban és megakadályozza a további tiltakozásokat.

A kormány és a rendőrség a budapesti polgárok szabadságát korlátozza, amikor indoklás nélkül bárkit, bármikor és bármiért igazoltathat. Elfogadhatatlan, hogy a kormány diktatórikus módszerrel próbálja megfélemlíteni azokat, akik joggal tiltakoznak a Fidesz embertelen politikája ellen. Elfogadhatatlan, hogy a kormány gyávasága és hatalomféltése miatt embereket vegzálhatnak Budapesten.

Felszólítom a Belügyminisztériumot és a BRKF-t, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a fokozott ellenőrzést Budapesten! Ne vegzálják a kormány politikája ellen tüntetőket! Követelem, hogy a budapesti rendőrfőkapitány adjon magyarázatot arra, hogy ki utasította erre az intézkedésre és miért? Magyarázatot várok Pintér Sándortól arra, hogy mi indokolja a fokozott ellenőrzés kibővítését, ha nem a Fidesz gyávasága? Felszólítom a kormányt és a rendőrséget, hogy ne korlátozzák teljesen indokolatlanul a budapestiek jogait és szabadságát! Ne démonizálják a kormány ellen tiltakozókat, és ne próbálják megakadályozni a tüntetéseket!

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók