Belépek a Pártba
04 január
2019
HÍR
813 látogató

Sermer Ádám: Azonnal vonják vissza a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten!

Az Orbán-kormány teljesen indokolatlanul és szükségtelenül hosszabbította meg január 2-tól a fokozott rendőri ellenőrzést Budapesten. Felháborító, hogy a fővárosi rendőrfőkapitány meg sem próbált magyarázatot adni arra, mi szükség volt a fokozott ellenőrzés meghosszabbítására. Nem is tudta volna megindokolni az intézkedés szükségességét, a kormány valódi célja ugyanis nem a biztonság fenntartása, hanem a budapesti tüntetések korlátozása. A Fidesz frakcióvezetője, Halász János épp a napokban nyilatkozta, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Az Orbán-kormány kizárólagos célja tehát az, hogy démonizálja, lejárassa a tüntetőket, hogy félelmet keltsen demonstrálókban és megakadályozza a további tiltakozásokat.

A kormány és a rendőrség a budapesti polgárok szabadságát korlátozza, amikor indoklás nélkül bárkit, bármikor és bármiért igazoltathat. Elfogadhatatlan, hogy a kormány diktatórikus módszerrel próbálja megfélemlíteni azokat, akik joggal tiltakoznak a Fidesz embertelen politikája ellen. Elfogadhatatlan, hogy a kormány gyávasága és hatalomféltése miatt embereket vegzálhatnak Budapesten.

Felszólítom a Belügyminisztériumot és a BRKF-t, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a fokozott ellenőrzést Budapesten! Ne vegzálják a kormány politikája ellen tüntetőket! Követelem, hogy a budapesti rendőrfőkapitány adjon magyarázatot arra, hogy ki utasította erre az intézkedésre és miért? Magyarázatot várok Pintér Sándortól arra, hogy mi indokolja a fokozott ellenőrzés kibővítését, ha nem a Fidesz gyávasága? Felszólítom a kormányt és a rendőrséget, hogy ne korlátozzák teljesen indokolatlanul a budapestiek jogait és szabadságát! Ne démonizálják a kormány ellen tiltakozókat, és ne próbálják megakadályozni a tüntetéseket!

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK