Belépek a Pártba
22 november
2018
HÍR
283 látogató

Sermer Ádám: az iparűzési adóból mentsük meg a budapesti színházakat!

Sermer Ádám szerint az iparűzési adóból kellene pótolni azt a veszteséget, amit a budapesti színházak a TAO kivezetése miatt el fognak szenvedni. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja Tarlós Istvánnak: tegye lehetővé a fővárosi vállalkozások számára, hogy az iparűzési adójuk egy részét kulturális célokra ajánlhassák fel.

Budapestnek az iparűzési adóból több mint 130 milliárd forint bevétele van. Ennek töredékéből pótolni lehetne a budapesti színházak bevételkiesését, amit a TAO-támogatások felszámolása jelent. Sermer Ádám szerint nem szabad hagyni, hogy a fideszes kultúrharcnak áldozatául essen a sokszínű és színvonalas budapesti színházi élet.

Az Orbán-kormány a jövőben pályázati úton akarja elosztani a színházak támogatását. Ez a javaslat azt jelenti, hogy a Fidesz a színházakat is meg akarja szállni. Az elmúlt nyolc évben sikerült megismernünk a Fidesz pénzosztási gyakorlatát: a minőség és a teljesítmény helyett egyedül a párthűség számít.

A Liberálisok szerint meg kell menteni a budapesti színházak következő évadát a Fidesztől. Ki kell állni a független és szabad kulturális élet védelmében az Orbán-kormánnyal szemben! Ahogy ki kellett volna állni a budapesti civil szervezetek, a főváros legjobb egyeteme, az itt működő oktatási intézmények függetlensége, és hajléktalanok alapvető emberi jogai mellett is.

Tarlós István gyáva és gyenge ahhoz, hogy megvédhesse Budapest függetlenségét. A fővárosnak nem egy állampárti helytartóra, hanem egy egy olyan főpolgármesterre van szüksége, aki akár az állampárt akaratával szemben is képes a budapesti polgárok érdekét képviselni. A budapesti polgárok érdeke pedig egy független, bátor vezető és egy kulturálisan sokszínű Budapest.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Mentsük meg a színházakat!

A kultúr-TAO megszüntetésével Budapest számos kulturális intézménye került veszélybe. Nem hagyhatjuk, hogy az Orbán-kormány Budapest sokszínű kulturális életét is tönkretegye! Sermer Ádám főpolgármester-jelölt azt javasolja, hogy ha Tarlós István már nem is tudja kiharcolni a TAO-t a budapesti színházaknak, akkor tegye lehetővé, hogy az iparűzési adó egy részét megkaphassák a fővárosi kulturális intézmények! Mentsük meg a színházakat! Sermer Ádám fősajtótájékoztatója: #sermeradam #kultúrtao #kultúrharc #TAO #budapest #budapestipolgár

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 22., csütörtök

 

A főpolgármester-jelölt az Átrium Színház előtt tartott akciójáról a Facebook-és Instagram-oldalára is töltött fel videót:

Iparűzési adóból lehet pótolni a kultúr tao megszűnése által okozott hiányt. Budapest kulturális sokszínűsége a tét.#budapest #budapestipolgar #sermeradam #polgaribudapest #kulturtao #kulturalissokszinuseg

Közzétette: Sermer Ádám – 2018. november 22., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK