Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 november
2018
HÍR
204 látogató

Sermer Ádám: az iparűzési adóból mentsük meg a budapesti színházakat!

Sermer Ádám szerint az iparűzési adóból kellene pótolni azt a veszteséget, amit a budapesti színházak a TAO kivezetése miatt el fognak szenvedni. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja Tarlós Istvánnak: tegye lehetővé a fővárosi vállalkozások számára, hogy az iparűzési adójuk egy részét kulturális célokra ajánlhassák fel.

Budapestnek az iparűzési adóból több mint 130 milliárd forint bevétele van. Ennek töredékéből pótolni lehetne a budapesti színházak bevételkiesését, amit a TAO-támogatások felszámolása jelent. Sermer Ádám szerint nem szabad hagyni, hogy a fideszes kultúrharcnak áldozatául essen a sokszínű és színvonalas budapesti színházi élet.

Az Orbán-kormány a jövőben pályázati úton akarja elosztani a színházak támogatását. Ez a javaslat azt jelenti, hogy a Fidesz a színházakat is meg akarja szállni. Az elmúlt nyolc évben sikerült megismernünk a Fidesz pénzosztási gyakorlatát: a minőség és a teljesítmény helyett egyedül a párthűség számít.

A Liberálisok szerint meg kell menteni a budapesti színházak következő évadát a Fidesztől. Ki kell állni a független és szabad kulturális élet védelmében az Orbán-kormánnyal szemben! Ahogy ki kellett volna állni a budapesti civil szervezetek, a főváros legjobb egyeteme, az itt működő oktatási intézmények függetlensége, és hajléktalanok alapvető emberi jogai mellett is.

Tarlós István gyáva és gyenge ahhoz, hogy megvédhesse Budapest függetlenségét. A fővárosnak nem egy állampárti helytartóra, hanem egy egy olyan főpolgármesterre van szüksége, aki akár az állampárt akaratával szemben is képes a budapesti polgárok érdekét képviselni. A budapesti polgárok érdeke pedig egy független, bátor vezető és egy kulturálisan sokszínű Budapest.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Mentsük meg a színházakat!

A kultúr-TAO megszüntetésével Budapest számos kulturális intézménye került veszélybe. Nem hagyhatjuk, hogy az Orbán-kormány Budapest sokszínű kulturális életét is tönkretegye! Sermer Ádám főpolgármester-jelölt azt javasolja, hogy ha Tarlós István már nem is tudja kiharcolni a TAO-t a budapesti színházaknak, akkor tegye lehetővé, hogy az iparűzési adó egy részét megkaphassák a fővárosi kulturális intézmények! Mentsük meg a színházakat! Sermer Ádám fősajtótájékoztatója: #sermeradam #kultúrtao #kultúrharc #TAO #budapest #budapestipolgár

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 22., csütörtök

 

A főpolgármester-jelölt az Átrium Színház előtt tartott akciójáról a Facebook-és Instagram-oldalára is töltött fel videót:

Iparűzési adóból lehet pótolni a kultúr tao megszűnése által okozott hiányt. Budapest kulturális sokszínűsége a tét.#budapest #budapestipolgar #sermeradam #polgaribudapest #kulturtao #kulturalissokszinuseg

Közzétette: Sermer Ádám – 2018. november 22., csütörtök

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók