Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 április
2018
HÍR
311 látogató

Sermer Ádám: Állítson közös EU-párti EP-listát az ellenzék!

A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra – erről beszélt Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján. Az április 8-i választások súlyos kudarccal zárultak, és ennek legfőbb oka az, hogy az ellenzéki pártok egymással versengtek ahelyett, hogy együttműködtek volna – mondta Sermer. Ha kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülhette volna az ország. Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna – tette hozzá a Liberálisok elnökhelyettese.

Sermer Ádám szerint “a magyar emberek joggal csalódottak, miután a többség a kormányváltásra szavazott, a Fidesznek és Orbán Viktornak mégis kétharmados többsége lett”. “Ha a valódi ellenzéki pártok támogatottságát összeadjuk, akkor 180 ezerrel több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz-KDNP listája – hívta fel rá figyelmet a Liberálisok vezető politikusa. “Nem csodálkozhatunk azon, hogy Budapest utcáit hétről hétre ellepi a csalódott ellenzéki emberek százezres tömege. Az emberek joggal tüntetnek egy igazságos választási rendszerért, a szabad és demokratikus Magyarországért” – utalt a kormányellenes budapesti tüntetésekre a politikus. “Nekünk, ellenzékieknek az a feladatunk, hogy ezt a tömeget, a csalódott többséget képviseljük. A többség pedig egyöntetűen és egyértelműen együttműködést vár tőlünk” – jelentette ki.

Sermer Ádám hozzátette: a Liberálisok a megegyezés előkészítéseként megrendeltek egy közvélemény-kutatást, amely arra keresi a választ, hogy a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát. A Liberálisok elnökhelyettese azt is bejelentette: május 9-én a párt és ifjúsági szervezete ismét elviszi az EU-zászlót a Parlament elé, és egy 24 órás demonstráció keretein belül követeljük, hogy végre az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére. Büszke magyarok, büszke európaiak vagyunk, európai országban, nyugati, demokrácián és jogállamiságon épülő társadalomban akarunk élni!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók