Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 március
2019
HÍR
171 látogató

Sermer Ádám a liberális, szabad Budapestért küzd

Sermer Ádám az InfoRádiónak adott interjújában nyilatkozott a Polgári Budapest című főpolgármesteri programjáról, amely liberális alternatívát kíván állítani Budapesten, a Fidesz és annak helytartójaként működő Tarlós István illiberális politikájával szemben. „A programom arról szól, hogy a polgároknak a modernitásához, sokszínűségéhez, környezettudatosságához, életviteléhez és életfelfogásához kell igazítani a budapesti városvezetést” – foglalta össze röviden programjának legfontosabb alapelveit a főpolgármester-jelölt.

Sermer Ádám arról is beszélt, hogy továbbra sem tart elképzelhetőnek semmiféle választási együttműködést egy szélsőjobboldali szervezettel: Addig, amíg nem látható teljesen egyértelműen, hogy a Jobbik többé már nem egy szélsőjobboldali párt, addig, amíg nem helyezkedik szembe múltjával, azokkal a személyekkel, vezetőkkel, akik a szélsőséget képviselik, kizárt bármiféle választási együttműködés, nem segítjük a Jobbikot mandátumokhoz, önkormányzati képviselő helyekhez, polgármester helyekhez.

Éppen ezért, március 21-én a rasszizmus elleni világnapon indított aláírásgyűlést a főpolgármester-jelölt Jobbik nélkül váltsuk le Tarlóst! címmel. „Az nem kérdés, hogy a budapestieknek arra van szüksége, hogy leváltsuk Tarlós Istvánt, de erre csak tartalmi alapú együttműködéssel van lehetőség és esély, úgy nincs, hogy taktikai alapon azt a kirekesztő, előítéletes politikát, amit a Fideszen számon kérünk, megbocsássuk bárki másnak, pusztán az együttműködés kedvéért.”

A főpolgármester-jelölt mindenkit kér, hogy csatlakozzon az akciójához és kiemelten kéri Karácsony Gergelyt, tegye világossá, hogy a korábbi hibás kommunikációival szemben, ő is a Jobbik nélkül akarja leváltani Tarlós Istvánt. Továbbá kéri az európai liberális pártcsalád (ALDE) másik tagját, a Momentumot, tegyék egyértelművé, hogy ők is szélsőségek nélkül kívánják leváltani a jelenlegi főpolgármestert. Tegyék egyértelművé, hogy nem taktikai alapon képzelik el a politizálást, és csatlakozzanak az aláírásgyűjtéshez. Puzsér Róbert már megkötötte politikai alkuját a Jobbikkal, ezért egyértelművé vált, hogy sem Sermer Ádám, sem a Magyar Liberális Párt nem tudja többé támogatni a jövőben a főpolgármester-jelöltségét.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók