Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 április
2018
HÍR
180 látogató

Sermer Ádám: a kormányváltást akarók ne szavazzanak a Jobbikra!

Budapest, 2018. április 4., szerda (MTI) – A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) felszólítja a kormányváltást akaró szavazókat, hogy ne voksoljanak a Jobbikra, mert azzal szerintük lényegében a jelenlegi szélsőjobboldali, kirekesztő, a Nyugattól elforduló és bezárkózó illiberális építkezés folytatódna. 

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a demokratikus választóknak nem elég taktikusan voksolniuk, hanem erkölcsösen is kell szavazniuk, a Jobbik pedig több szempontból is vállalhatatlan ebből a szempontból.

Kiemelte, a Jobbik számtalanszor érvelt azzal, hogy a Fidesz gyakorlatilag az ő javaslataikat megvalósítva kormányoz, ami azt mutatja, hogy a két párt célkitűzései megegyeznek. Emellett sokat elárul a Jobbik valódi arcáról, a néppártosodás hazugságáról, hogy korábban semmilyen formában nem léptek fel a holokauszttagadás és a rasszista kijelentések ellen – fejtette ki Sermer Ádám, majd aláhúzta, a Jobbik most is “undorító módon összekacsint” a szélsőséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, amikor a szervezet korábbi vezetőjét, Toroczkai Lászlót az országos lista 64. helyén szerepelteti.

A Liberálisok elnökhelyettese szerint ez is azt bizonyítja, hogy amennyiben a Jobbik kerülne hatalomra, akkor azt a vallásszabadságot és gyülekezési jogot korlátozó, az embereket szexuális hovatartozás alapján megkülönböztető programot valósítaná meg, amit Toroczkai László képviselt Ásotthalom polgármestereként. A demokratikus szavazóknak pedig nem lehet érdeke, hogy akár csak a töredéke is megvalósuljon az ásotthalmi modellnek – tette hozzá.

Sermer Ádám a liberális szavazóktól azt kérte, hogy listás szavazataikat a Karácsony Gergely vezette MSZP-Párbeszédre adják le, amely mögött ott van “az egyetlen valódi liberális párt” támogatása is, a liberálisokat pedig a listán 15. helyen szereplő Bősz Anett ügyvivő képviselheti. Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva hozzátette, úgy gondolják, a választók mindenhol el tudják majd dönteni, hogy az egyéni jelöltek esetében – a Jobbik kivételével – melyik ellenzéki indulóra kell szavazniuk.

 

A Liberálisok élőben közvetítették Sermer Ádám sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1772134776140503/

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók