Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 november
2018
HÍR
150 látogató

Sermer Ádám: A jéghegy csúcsa

Simonka György a jéghegy csúcsa. 2010 óta parlamenti képviselője a Fidesznek, közben polgármesterként is tevékenykedett egy kistelepülésen, és most valahogy vádlottá válik.

Nem vetemedek arra, hogy bárkit is előre bűnösnek tituláljak egy eljárást megelőzően, de több, mint gyanús, hogy az állampárt meg sem kísérli megvédeni- eltüntetni a kétes hírnevű képviselőt a szemünk elől. Lehet, hogy belső harcok áldozata, lehet, hogy célzott kampány eszköze, de az biztos, hogy Simonka mostantól sok esélyt fog kapni arra, hogy tisztázza, mi is történt az elmúlt nyolc évben.

A jéghegy csúcsa sosem önmagától érdekes, hanem azért, amit a vízfelszín alatt láthatatlanul rejt. Ennek a jéghegynek az egyik apró alapvetően jelentéktelen csúcsa most épp letört, a kérdés az, hogy mi lesz vele ezután. Egyik lehetőség, hogy éveken keresztül elhúzott eljárás során szépen csöndben leolvad és eltűnik, beleolvad a tengerbe, de közben látványosan demonstrálja, hogy micsoda kíméletlenség uralkodik a Fideszen belül a korrupcióval szemben. (ugyebár minek ide Európai Ügyészség, ha magunk is így meg tudjuk oldani…)

Másik lehetőség, hogy gyorsan jó kezekbe kerül, akik mielőtt leolvadna, feltárják titkait, megismertetik a világgal, hogy mit rejtett eddig a vízfelszín – hogy maga a jéghegy mit tartalmaz pontosan.

Hogy Simonka most épp jó kezekben van-e, azt nem tudhatom, de abban egészen biztos vagyok, hogy ha nem csupán egy – a korrupció elleni küzdelmet látványosan demonstráló – kormányzati színjáték eszköze, akkor nagyon értékes információkat fog segíteni felszínre kerülni.

Azt ugye senki sem gondolja, hogy Simonka György a mögötte álló párt tudta és beleegyezése nélkül volt szemérmetlenül korrupt?! Hogy fideszes parlamenti képviselőként túlárazott projektekből követelt magának vissza óriási mennyiségű készpénzt, vajon mennyire lehet egyedi eset napjaink Magyarországán? Ha egyszerű belső leszámolás áldozata, akkor vajon hány fideszes politikussal szemben vannak még betárazva hasonló súlyú, megalapozott vádak, esetleges bizonyítékok?

Sok jogos dilemma van, amikre minden magyar polgár érdeke, hogy mielőbb érdemi válaszokat kapjunk, a kérdés csupán az, hogy jó kezekben van-e a letört csúcs. Mert elkezdett olvadni, az információk napról napra vesznek el szépen sorban, a jéghegy pedig meg sem érezte, pár milliméterrel jobban kihúzza magát, kidugja az újabb csúcsait a víz fölé, és rezzenéstelenül lebeg tovább.

 

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók