Belépek a Pártba
25 július
2019
HÍR
445 látogató

Sermer Ádám: A fővárosi szemétkáosz felszámolásához először Tarlóst kell leváltani

„Ahhoz, hogy a budapesti szemétkáoszt fel tudjuk számolni, az első és legfontosabb lépés, hogy leváltsuk Tarlós Istvánt” – nyilatkozta Sermer Ádám a „Tarlós ígéreteinek nyomában” című sorozatának ötödik részében, a Városháza Parkban.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Budapesten egységes hulladékgazdálkodási rendszert kellene kialakítani, mert a jelenlegi széttagolt rendszer miatt ellepi a szemét a fővárost. Hozzátette: a fővárosban 25 különböző cég felel a köztéri szemetesek ürítéséért, többségüknek pedig nincs megfelelő eszközparkjuk és személyi állományuk a munka elvégzéséhez.

Sermer Ádám kijelentette: a főpolgármester köztisztaságra és a hulladék kezelésére vonatkozó tervei üres ígéretek maradtak. Felidézte: Tarlós 2009-es és 2014-es programjában hangzatos ígéreteket tett a hulladékgazdálkodás korszerűsítésére, a szelektív hulladékgyűjtés kibővítésére, ehelyett azonban az elmúlt tíz évben csak tovább nőtt a szemétkáosz a fővárosban.

„Az utcáink koszosak, a kukák túlcsordulnak a szeméttől, a szelektív hulladékgyűjtés pedig akadozik” – sorolta Sermer Ádám, aki szerint az állami kukaholding létrehozása csak tovább súlyosbította a problémát. „A kifizetetlen számlák, a folyamatosan csúszó kifizetések miatt a szemét elszállítása, az utcák takarítása is folyamatos problémákba ütközik. Ha tiszta Budapestet szeretnénk, Tarlós Istvánt le kell váltani” – jelentette ki Sermer Ádám az általában szemétben úszó Városháza Parkban, ahová a sajtótájékoztató alkalmából utcaseprőket is küldött a főváros. Hiába igyekeztek azonban Budapest rendezettségét és tisztaságát bizonyítani, az alkalmazottak csak a nagyobb hulladékoktól tudták megszabadítani a területet, ami továbbra is koszos és ápolatlan volt, egy járókelő pedig épp a sajtótájékoztató alatt használta illemhelyként a parkot.  

Tarlós ígéreteinek nyomában V. Budapest utcáit elárasztja a szemét, nem csak a belvárosban, de egyre több külkerületben is. Ez tarthatatlan! Tarlós István 9 éve azt ígérte, hogy rendet és tisztaságot teremt Budapest utcáin, ez azonban csak egy újabb üres ígéret maradt. Kukakáosz, akadozó szelektív hulladékgyűjtés, szeméthegyek – Sermer Ádám folytatja Tarlós István szembesítését az elmaradt fővárosi ígéreteivel:

Közzétette: Liberálisok – 2019. július 25., csütörtök
Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK