Belépek a Pártba
25 július
2019
HÍR
116 látogató

Sermer Ádám: A fővárosi szemétkáosz felszámolásához először Tarlóst kell leváltani

„Ahhoz, hogy a budapesti szemétkáoszt fel tudjuk számolni, az első és legfontosabb lépés, hogy leváltsuk Tarlós Istvánt” – nyilatkozta Sermer Ádám a „Tarlós ígéreteinek nyomában” című sorozatának ötödik részében, a Városháza Parkban.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Budapesten egységes hulladékgazdálkodási rendszert kellene kialakítani, mert a jelenlegi széttagolt rendszer miatt ellepi a szemét a fővárost. Hozzátette: a fővárosban 25 különböző cég felel a köztéri szemetesek ürítéséért, többségüknek pedig nincs megfelelő eszközparkjuk és személyi állományuk a munka elvégzéséhez.

Sermer Ádám kijelentette: a főpolgármester köztisztaságra és a hulladék kezelésére vonatkozó tervei üres ígéretek maradtak. Felidézte: Tarlós 2009-es és 2014-es programjában hangzatos ígéreteket tett a hulladékgazdálkodás korszerűsítésére, a szelektív hulladékgyűjtés kibővítésére, ehelyett azonban az elmúlt tíz évben csak tovább nőtt a szemétkáosz a fővárosban.

„Az utcáink koszosak, a kukák túlcsordulnak a szeméttől, a szelektív hulladékgyűjtés pedig akadozik” – sorolta Sermer Ádám, aki szerint az állami kukaholding létrehozása csak tovább súlyosbította a problémát. „A kifizetetlen számlák, a folyamatosan csúszó kifizetések miatt a szemét elszállítása, az utcák takarítása is folyamatos problémákba ütközik. Ha tiszta Budapestet szeretnénk, Tarlós Istvánt le kell váltani” – jelentette ki Sermer Ádám az általában szemétben úszó Városháza Parkban, ahová a sajtótájékoztató alkalmából utcaseprőket is küldött a főváros. Hiába igyekeztek azonban Budapest rendezettségét és tisztaságát bizonyítani, az alkalmazottak csak a nagyobb hulladékoktól tudták megszabadítani a területet, ami továbbra is koszos és ápolatlan volt, egy járókelő pedig épp a sajtótájékoztató alatt használta illemhelyként a parkot.  

Tarlós ígéreteinek nyomában V. Budapest utcáit elárasztja a szemét, nem csak a belvárosban, de egyre több külkerületben is. Ez tarthatatlan! Tarlós István 9 éve azt ígérte, hogy rendet és tisztaságot teremt Budapest utcáin, ez azonban csak egy újabb üres ígéret maradt. Kukakáosz, akadozó szelektív hulladékgyűjtés, szeméthegyek – Sermer Ádám folytatja Tarlós István szembesítését az elmaradt fővárosi ígéreteivel:

Közzétette: Liberálisok – 2019. július 25., csütörtök
Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK