Belépek a Pártba
22 február
2019
HÍR
773 látogató

Sermer Ádám a fiatalok főpolgármester-jelöltje

A Liberálisok ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) 6+1 pontos javaslatcsomagot állított össze a főváros fenntartható fejlődésének érdekében. Annak érdekében, hogy Budapest egy modern, XXI. századi, fiatalos, fejlődő főváros lehessen, amit pártérdekektől független főpolgármester, és nem a Fidesz helytartója irányít. A LiFT elnökségi tagja, Radó Bence mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a liberális fiatalok Sermer Ádámot támogatják a főpolgármester-választáson, majd átadta a szervezet javaslatait a főpolgármester-jelöltnek. A LiFT szeretné, ha Sermer Ádám a következő pontokat beépítené a Polgári Budapest című programjába:

1. Növeljék a kollégiumi férőhelyek számát!

Budapesten az elmúlt években brutálisan elszabadultak az ingatlanárak és a bérleti díjak, ezért a kollégiumi férőhelyek számának radikális növelésére van szükség! Az erre alkalmas, fővárosi tulajdonú ingatlanokat és az üresen álló önkormányzati lakásokat tegyék elérhetővé a fiatal pályakezdők számára!

2. Budapest védje meg a fiatal közösségeket!

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy az illiberális állam hadjáratot folytat a civilekkel szemben, megbélyegzi azokat, akik a társadalom szolgálatába állnak, és ezzel akadályozzák a fiatalok önszerveződését. Kezdeményezzük, hogy a főváros aktívan vegyen részt a civil szervezetek támogatásában, védje meg a fiatalok közösségeit!

3. Diákkedvezményt a kulturális intézményekben!

Minden budapesti és állami fenntartású kulturális intézményben, színházban, múzeumban, koncerteken, sporteseményeken biztosítsanak legalább 50 százalékos kedvezményt a diákoknak! Ne rekesszék ki Budapest színes kulturális életéből a tanulókat!

4. 0-24 órás metróközlekedést!

Egy kétmilliós nagyvárosban elengedhetetlen a 0-24 órában elérhető tömegközlekedés. A budapesti élet éjjel sem áll le, ehhez kell igazítani a tömegközlekedést is! Közlekedjenek éjjel-nappal a metrók! Ez a fiatalok, és a budapesti lakók természetes és jogos igénye.

 5. Ne vegzálják a fiatalokat a bulinegyedben!

A budapesti fiataloknak joguk van ahhoz, hogy nyugodtan, kulturáltan, biztonságos körülmények között szórakozhassanak. Ne szabjon ki a rendőrség súlyos tízezreket egy utcán elfogyasztott sör miatt, ne vegzálják a fiatalokat!

 6. Tiszta levegőt!

Radikálisan növelni kell a zöld területek méretét Budapesten! Itt az ideje, hogy megtisztítsuk a várost! Fakivágás stopot és egy zöld bizottságot kezdeményezünk, amely stratégiát dolgoz ki a város levegőjének megtisztítása érdekében. A jövőnk múlik rajta.

+1. Ne büntessék a kannabisz-fogyasztást Budapesten!

A XXI. században, az Európai Unió egyik fővárosában érthetetlen és felfoghatatlan, hogy miért kezelik bűncselekményként a kannabisz fogyasztását. Ahogy Sermer Ádám LiFT-elnökként, a Legalizálj-kampány keretein belül többször is hangsúlyozta: a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a dizájner drogok jóval nagyobb veszélyt jelentenek a fiatalokra. Utóbbi ellen kemény és határozott fellépést sürgetnénk, emellett kezdeményezzük, hogy dekriminalizálják a kannabisz fogyasztását Budapesten!

A LiFT – Liberális Fiatalok Társasága 6+1 pontos javaslatcsomagot állított össze Budapest fenntartható fejlődésének érdekében. A LIFT elnökségi tagja, Radó Bence mai sajtótájékoztatóján adja át a szervezet javaslatait Sermer Ádámnak, annak érdekében, hogy a főpolgármester-jelölt beépítse azokat a Polgári Budapest című programjába. Sermer Ádám és Radó Bence sajtótájékoztatója:

تم النشر بواسطة ‏‎LiFT – Liberális Fiatalok Társasága‎‏ في الجمعة، ٢٢ فبراير ٢٠١٩

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK