Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 február
2019
HÍR
317 látogató

Sermer Ádám a fiatalok főpolgármester-jelöltje

A Liberálisok ifjúsági szervezete, a Liberális Fiatalok Társasága (LiFT) 6+1 pontos javaslatcsomagot állított össze a főváros fenntartható fejlődésének érdekében. Annak érdekében, hogy Budapest egy modern, XXI. századi, fiatalos, fejlődő főváros lehessen, amit pártérdekektől független főpolgármester, és nem a Fidesz helytartója irányít. A LiFT elnökségi tagja, Radó Bence mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a liberális fiatalok Sermer Ádámot támogatják a főpolgármester-választáson, majd átadta a szervezet javaslatait a főpolgármester-jelöltnek. A LiFT szeretné, ha Sermer Ádám a következő pontokat beépítené a Polgári Budapest című programjába:

1. Növeljék a kollégiumi férőhelyek számát!

Budapesten az elmúlt években brutálisan elszabadultak az ingatlanárak és a bérleti díjak, ezért a kollégiumi férőhelyek számának radikális növelésére van szükség! Az erre alkalmas, fővárosi tulajdonú ingatlanokat és az üresen álló önkormányzati lakásokat tegyék elérhetővé a fiatal pályakezdők számára!

2. Budapest védje meg a fiatal közösségeket!

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy az illiberális állam hadjáratot folytat a civilekkel szemben, megbélyegzi azokat, akik a társadalom szolgálatába állnak, és ezzel akadályozzák a fiatalok önszerveződését. Kezdeményezzük, hogy a főváros aktívan vegyen részt a civil szervezetek támogatásában, védje meg a fiatalok közösségeit!

3. Diákkedvezményt a kulturális intézményekben!

Minden budapesti és állami fenntartású kulturális intézményben, színházban, múzeumban, koncerteken, sporteseményeken biztosítsanak legalább 50 százalékos kedvezményt a diákoknak! Ne rekesszék ki Budapest színes kulturális életéből a tanulókat!

4. 0-24 órás metróközlekedést!

Egy kétmilliós nagyvárosban elengedhetetlen a 0-24 órában elérhető tömegközlekedés. A budapesti élet éjjel sem áll le, ehhez kell igazítani a tömegközlekedést is! Közlekedjenek éjjel-nappal a metrók! Ez a fiatalok, és a budapesti lakók természetes és jogos igénye.

 5. Ne vegzálják a fiatalokat a bulinegyedben!

A budapesti fiataloknak joguk van ahhoz, hogy nyugodtan, kulturáltan, biztonságos körülmények között szórakozhassanak. Ne szabjon ki a rendőrség súlyos tízezreket egy utcán elfogyasztott sör miatt, ne vegzálják a fiatalokat!

 6. Tiszta levegőt!

Radikálisan növelni kell a zöld területek méretét Budapesten! Itt az ideje, hogy megtisztítsuk a várost! Fakivágás stopot és egy zöld bizottságot kezdeményezünk, amely stratégiát dolgoz ki a város levegőjének megtisztítása érdekében. A jövőnk múlik rajta.

+1. Ne büntessék a kannabisz-fogyasztást Budapesten!

A XXI. században, az Európai Unió egyik fővárosában érthetetlen és felfoghatatlan, hogy miért kezelik bűncselekményként a kannabisz fogyasztását. Ahogy Sermer Ádám LiFT-elnökként, a Legalizálj-kampány keretein belül többször is hangsúlyozta: a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a dizájner drogok jóval nagyobb veszélyt jelentenek a fiatalokra. Utóbbi ellen kemény és határozott fellépést sürgetnénk, emellett kezdeményezzük, hogy dekriminalizálják a kannabisz fogyasztását Budapesten!

A LiFT – Liberális Fiatalok Társasága 6+1 pontos javaslatcsomagot állított össze Budapest fenntartható fejlődésének érdekében. A LIFT elnökségi tagja, Radó Bence mai sajtótájékoztatóján adja át a szervezet javaslatait Sermer Ádámnak, annak érdekében, hogy a főpolgármester-jelölt beépítse azokat a Polgári Budapest című programjába. Sermer Ádám és Radó Bence sajtótájékoztatója:

تم النشر بواسطة ‏‎LiFT – Liberális Fiatalok Társasága‎‏ في الجمعة، ٢٢ فبراير ٢٠١٩

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók