Belépek a Pártba
24 július
2018
HÍR
405 látogató

Sermer Ádám: 4radalom

2RULE – Ahogy elterjedt a fordítás: két szabály. Mert ha magyarok vagyunk, nyilván szeretjük a magyar focit, és szeretjük a Miniszterelnökünket is minden hobbijával együtt. És persze turul, mert ugye turbó-magyarnak lenni ezekben a körökben manapság nagyon jól jövedelmező hóbort.
A két ominózus szabály (“2 rule”) pedig jelenleg valahogy így hangozhat:
1.: Orbán Viktor diktál.
2.: Mészáros Lőrinc szedi a pénzt.
Kár is lenne bonyolítani.
Nem tetszik?! – akkor meg Soros.

Szánalmas. Felháborító, és mérhetetlenül cinikus. Pontosan olyan, mint a már harmadik kétharmadával pusztító illiberális kormányunk. Nyilván nem véletlen az elnevezés sem, hiszen a “to rule”-szókapcsolat magyar jelentése egyébként uralni, uralkodni. Ha nem vigyáznak, ebből egyszer még 4RADALOM lesz…

Egy gyors gondolatkísérlet erejéig gondoljuk végig, mi történne, ha ez az egész nevetséges, és mérhetetlenül közönséges helyzet mondjuk Spanyolországban állna elő, ahol a minőségi labdarúgás valóban jelen van!
Mi lenne, ha egyszer csak a spanyol labdarugó bajnokság negyede, azaz öt csapat egy minden múlt nélküli, teljesen ismeretlen, újonnan létrehozott, a miniszterelnök barátja által indított sportszergyártó miatt felmondaná a szerződését az Adidas-al, és a Nike-val? Mit szólnának a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Getafe, és mondjuk a Sevilla szurkolói, ha kedvenc sztárjaikra rosszul szabott, ránézésre is kényelmetlen, igénytelen kivitelezésű mezeket aggatnának a tulajdonosok, a játékosok mellkasára pedig egy óvodai szintű logót hímeznének? Ha ezeket a borzasztó mezeket kínos, erőltetett és teljesen amatőr sajtótájékoztatón kellene prezentálni kedvenceiknek még az idény kezdete előtt? Ha a bajnokság legnagyobb sztárjai a lopott közpénzek tisztára mosásának próbababáivá silányulnának? És ha még mindezeken felül, a borzalmas mennyiségű közpénz eltűntetése ellenére sem szerezne az első bajnoki fordulóban egyik átöltöztetett csapat sem pontot? Mi történne akkor?

Elmondom – 4RADALOM.

Orbán Viktornak és körének (pl.:Mészáros Lőrincnek) is az a szerencséje, hogy ahogy nálunk nincs valódi foci, úgy nincsenek már lassan valódi szurkolók sem. A fizetett statiszta és a kivezényelt alkalmazott maximum közvetítésen tud szurkolónak látszani, de a valóságban sosem lesz az. Így nincs aki lázadjon. Azt csinálnak a magyar labdarugó bajnokságban, amit csak szeretnének, nincs nagyobb jelentősége, mintha valaki otthon a gombfoci-gyűjteményét egy új cipősdobozba rakná át.

Jelentősége annak viszont van -vagy legalábbis kéne, hogy legyen-, hogy ezt az egész őrületet az adófizetők pénzén művelik. Minden magyar adófizető kivette ugyanis a részét az üresen kongó óriási stadionok építéséből, ahogy a színvonaltalan, teljesítmény-nélküli labdarugó klubok üzemeltetéséből is. Most pedig a klubok szerződésein keresztül, az eddig piaci alapon elköltött pénzek is visszavándorolnak Orbán Viktor baráti körének zsebébe.
Ja, és hamár spanyol foci – mindezek mellett még a spanyol labdarugó bajnokság közvetítési jogait is “átstruktúrálták” úgy, hogy a TV2 csoport rendelkezzen innentől fölötte. Tehát minden magyar Real Madrid, Barcelona, vagy éppen Atlético Madrid -szurkoló innentől nézettségi adat lesz Orbán Viktor baráti körének (pl.: Andy Vajna) reklámbevételeihez.
Pá-pá Sport1, Sport2, Isten hozott gyors agymosás az “El Classico” szünetében!

Egy bibi azért még akadhat: a spanyol labdarugó kluboknak rengeteg valódi szurkolója és szimpatizánsa magyar.
Csak aztán nehogy ebből a miniszterelnöki hobbiból legyen végül a 4RADALOM…

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK