Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 április
2019
HÍR
195 látogató

Semer Ádám civil szervezetekkel világítaná át a budapesti parkolási rendszert

Civil szervezetek bevonásával kellene kifehéríteni a budapesti parkolási rendszert Zuglóban és Budapesten is – erről tartott sajtótájékoztatót Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a XIV. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala előtt pénteken.

Sermer elmondta: az már korábban kiderült, hogy Tarlós István képtelen átlátható és tisztességes viszonyokat teremteni a budapesti parkolási rendszerben, hiszen a Fidesz főpolgármestere maga vallotta be, hogy erre nem kapott engedélyt Orbán Viktortól. Sajnos azonban úgy tűnik, Karácsony Gergely kezét is megkötötték Zuglóban, ahol a Fidesz és az MSZP a polgármester tartózkodása mellett fogadta el a túlárazott parkolási rendszert.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony Gergelynek a fenyegetőzés helyett nyilvánosságra kellene hoznia a két párt háttérmegállapodásával kapcsolatos információkat. A zuglói képviselő-testületnek nem saját magát kellene átvilágítania, hanem külső, független szereplőket kellene bevonnia a parkolási rendszer anomáliáinak feltárására. Sermer példaként a Transparency International és az Átlátszó munkatársait ajánlotta Karácsony Gergelynek, aki a polgármesteri hivatalból kijött, hogy élőben kövesse a tájékoztatót.

Sermer Ádám a sajtótájékoztatón felszólította Zugló LMP-s átláthatósági biztosát, Vágó Gábort is, hogy hozza nyilvánosságra, mire jutott a botrányos parkolási rendszerével kapcsolatban. Nem lehetnek a budapesti polgárok áldozatai a pártok titkos megállapodásainak – szögezte le Sermer, aki szerint a budapestiek megkárosítása helyett tömegközlekedésre és új parkolóhelyek kialakítására kellene fordítani a parkolásból befolyt összegeket.

A főpolgármester-jelölt leszögezte: olyan ellenzéki főpolgármesterre van szüksége Budapestnek, aki nem foglya politikai háttéralkuknak, és képes megtisztítani a főváros parkolási rendszerét. Karácsony Gergely a sajtótájékoztató végén megköszönte Sermer Ádám javaslatait, és egyetértett a főpolgármester-jelölttel abban, hogy Budapest teljes parkolási rendszerét át kell világítani.

Korrupciómentes, átlátható Budapestet! – Kezdjük Zugló parkolásával! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. április 12., péntek

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók