Belépek a Pártba
12 április
2019
HÍR
256 látogató

Semer Ádám civil szervezetekkel világítaná át a budapesti parkolási rendszert

Civil szervezetek bevonásával kellene kifehéríteni a budapesti parkolási rendszert Zuglóban és Budapesten is – erről tartott sajtótájékoztatót Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a XIV. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatala előtt pénteken.

Sermer elmondta: az már korábban kiderült, hogy Tarlós István képtelen átlátható és tisztességes viszonyokat teremteni a budapesti parkolási rendszerben, hiszen a Fidesz főpolgármestere maga vallotta be, hogy erre nem kapott engedélyt Orbán Viktortól. Sajnos azonban úgy tűnik, Karácsony Gergely kezét is megkötötték Zuglóban, ahol a Fidesz és az MSZP a polgármester tartózkodása mellett fogadta el a túlárazott parkolási rendszert.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony Gergelynek a fenyegetőzés helyett nyilvánosságra kellene hoznia a két párt háttérmegállapodásával kapcsolatos információkat. A zuglói képviselő-testületnek nem saját magát kellene átvilágítania, hanem külső, független szereplőket kellene bevonnia a parkolási rendszer anomáliáinak feltárására. Sermer példaként a Transparency International és az Átlátszó munkatársait ajánlotta Karácsony Gergelynek, aki a polgármesteri hivatalból kijött, hogy élőben kövesse a tájékoztatót.

Sermer Ádám a sajtótájékoztatón felszólította Zugló LMP-s átláthatósági biztosát, Vágó Gábort is, hogy hozza nyilvánosságra, mire jutott a botrányos parkolási rendszerével kapcsolatban. Nem lehetnek a budapesti polgárok áldozatai a pártok titkos megállapodásainak – szögezte le Sermer, aki szerint a budapestiek megkárosítása helyett tömegközlekedésre és új parkolóhelyek kialakítására kellene fordítani a parkolásból befolyt összegeket.

A főpolgármester-jelölt leszögezte: olyan ellenzéki főpolgármesterre van szüksége Budapestnek, aki nem foglya politikai háttéralkuknak, és képes megtisztítani a főváros parkolási rendszerét. Karácsony Gergely a sajtótájékoztató végén megköszönte Sermer Ádám javaslatait, és egyetértett a főpolgármester-jelölttel abban, hogy Budapest teljes parkolási rendszerét át kell világítani.

Korrupciómentes, átlátható Budapestet! – Kezdjük Zugló parkolásával! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. április 12., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK