Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

20 március
2019
HÍR
133 látogató

Sajnáljuk, hogy megfutamodott és kompromisszumot kötött a Fidesszel a néppárt

A Magyar Liberális Párt sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az Európai Néppárt megfutamodott, és nem zárta ki a Fidesz a pártcsaládból. Azok után, hogy a Fidesz a Manfred Weber csúcsjelölt által felállított feltételekből egyet sem teljesített, a kereszténydemokrata értékrendet képviselő néppártnak egy lehetősége lett volna: szakítani Orbán Viktor kirekesztésre és gyűlöletkeltésre építő politikájával. A felfüggesztéssel azonban az Európai Néppárt nem csak azt kockáztatja, hogy elárulja a demokrácia, a szolidaritás, az európai integráció és a keresztény értékek igazi híveit, de azt is, hogy a pártcsalád végérvényesen elveszíti néppárt jellegét.

A Liberálisok remélik, hogy a vizsgálat után a néppárt végleg szakít a Fidesszel, és oda szorítja Orbán Viktort, ahová való: Európa politikai szemétdombjára. Máskülönben a Fidesz elnöke tovább folytatja Európa-ellenes ámokfutását a legnagyobb európai pártcsaládon belül, amely kifelé vezetné Magyarországot az Európai Unióból. Nekünk azonban meggyőződésünk, hogy a magyar emberek a Fidesszel szemben továbbra is hisznek az európai értékekben, és részesei akarnak maradni az európai közösségnek. A magyarok többsége elutasítja Orbán szélsőséges, Moszkva-barát politikáját, amely Európa perifériájára sodorta hazánkat.

A Fidesz kiebrudalásával Magyarország pozíciója jelentősen rosszabb lesz az új uniós költségvetés kialakítása során. A Fidesz tagságának felfüggesztésével Magyarország gyengébb és kiszolgáltatottabb ország lesz. A május végi EP-választáson és az önkormányzati választáson világos üzenetet küldhetünk Orbánnak: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz kudarcának az árát velünk fizettessék meg! Nem kérünk az EU-ellenes uszításból és a megosztásra építő politikából! Nemet mondunk a Fidesz Európa-ellenes politikájára idén tavasszal és ősszel is!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók