Belépek a Pártba
17 április
2018
HÍR
394 látogató

Római-parti mobilgát helyett átfogó árvízvédelmet Budapesten!

A Liberálisok támogatják a Római-parti mobilgát ügyében indított népszavazási kezdeményezést. Segítünk a népszavazáshoz szükséges aláírások összegyűjtésében, egyben arra szólítjuk fel Tarlós Istvánt, hogy ha eddig nem tudta egész Budapest érdekeit képviselni, akkor abban a rövid időben, amíg még hivatalban van, ne tegyen újabb kárt a főváros egyedülálló természeti értékeiben!

A főpolgármesternek bőven lett volna ideje arra, hogy szakmailag megalapozott, a környezetvédelmi és a biztonsági szempontokat egyszerre szem előtt tartó árvízvédelmi koncepciót tegyen le az asztalra. Ehelyett a helyiek, a civilek és a szakértők kizárásával egy olyan tervet akar a Római-partra erőltetni, amely a) nem nyújt megfelelő védelmet, b) súlyos környezetkárosítással, jelentős fairtással jár, és c) kizárólag fideszes oligarchák, ingatlanspekulánsok érdekeit szolgálja.

Régóta szorgalmazzuk, hogy egész Budapestre vonatkozó, átfogó árvízvédelmi program készüljön, mert nem a Római-part az egyetlen veszélyeztetett terület. A mobilgát a Római-parttal szemben, és az alatta található szakaszon jelentősen növelné az árvízveszélyt, ezzel többek között Angyalföld és Újpest lakóit sodorná veszélybe.

A Liberálisok – ahogy eddig is – készek harcolni egy szakmailag megalapozatlan, újabb fairtó beruházás ellen, a Római-part és a budapestiek védelmében. Nem engedjük kiirtani a fákat, nem engedjük, hogy egy haszontalan, drága és rossz gátat erőltessenek a fővárosiakra! Ezért csatlakozunk a népszavazáshoz szükséges aláírások összegyűjtéséhez, és ezért kérünk arra minden fővárosit: ha nem akarja, hogy kiárusítsák Budapest biztonságát a fideszes oligarcháknak, akkor írják alá a népszavazási kezdeményezést! Budapestről döntsenek a budapestiek!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK