Belépek a Pártba
09 április
2017
HÍR
658 látogató

Rogán Antal mondjon le!

A hétvégén kiderült, hogy az álságos módon „nemzeti konzultációnak” nevezett, közpénzből finanszírozott kormánypropaganda a magyar nemzetbiztonságot sértő művelet, amelynek kedvezményezettje az orosz titkosszolgálat. A Liberálisok követelik, hogy a magyar választók adatainak idegen állam részére való kiszolgáltatása miatt Rogán Antal propagandaminiszter azonnal nyújtsa be a lemondását, és induljon haladéktalanul független vizsgálat a visszaélések felderítésére és azok motivációinak feltárására!

Mint közismert, a botrányos letelepedési kötvényprogrammal az Orbán-kormány propaganda-miniszteréhez köthető körök jártak jól, másrészt a nemzetbiztonság és Európai Unió biztonsága is sérült azzal, hogy szervezett bűnözői csoportok és idegen titkosszolgálatok magyar iratokhoz juthattak.

Most az derült ki, hogy az Orbán-kormány a magyar választók adatait átadja az orosz titkosszolgálatoknak. A „nemzeti konzultáció” elnevezésű szemfényvesztés honlapján az orosz Yandex nevű technológiai cég kódja fut. (A lebukás után eltávolították.) A Yandex az a cég, amely adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal. Többek között az egyik ellenzéki blogger támogatóinak listáját is átadták az orosz titkosszolgálatnak (FSZB), azokét, akik a Yandex Paypalhoz hasonló fizetős szolgáltatásán keresztül támogatták Alekszej Navalnijt. A 444.hu tényfeltáró elemzéséből egyértelműen kiderült, hogy a magyar kormány oldala orosz szerverekre küldi a felhasználók által beírt adatokat, tehát nem csak azt, hogy hova kattintanak az oldalon, hanem a nevüket, emailcímüket és életkorukat is, amit a Nemzeti Konzultáció kitöltése előtt meg kell adni.

Az adatvédelmi tájékoztatóban eközben azt állítják, hogy harmadik félnek nem továbbítják az adatokat. Ez azonban csak akkor lenne igaz, ha a magyar kormányt és az orosz titkosszolgálatot egy szervezetnek tekintenénk. A Liberálisok követelik, hogy a műveletért felelős Rogán Antal propagandaminiszter azonnal nyújtsa be lemondását, és induljon haladéktalanul vizsgálat az incidens hátterének és okainak feltárására! A vizsgálatnak ki kell derítenie, hogy a műveletet elrendelő magyar kormánypolitikusok milyen érdekből vállalkoztak a magyar választók adatainak Moszkvába történő továbbítására.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK