Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

31 október
2017
HÍR
251 látogató

Rendszeres állami támogatást a hospice házaknak

A Magyar Liberális Párt arra kéri az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy részesítse rendszeres állami támogatásban a felnőtt és gyermek hopice otthonokat, ahol a gyógyíthatatlan betegek méltósággal tölthetik el életük utolsó napjait.

A Liberálisok felhívják rá a figyelmet, hogy jelenleg a szükséges férőhelyek alig harmada áll rendelkezésre Magyarországon. Emiatt a tüneti terápiára szoruló, halálos betegek többnyire a költséges, gyógyító kórházi osztályok beteglétszámát növelik, vagy ápolási osztályon fekve, elmagányosodva, a speciális terápiát nélkülözve, emberhez méltatlan körülmények között kell, hogy befejezzék életüket.

Szeretnénk elérni, hogy a hospice szolgáltatás a közegészségügy szerves részévé váljon, és a hospice otthonok egyenlő eséllyel legyenek mindenki számára elérhetőek. Ennek érdekében bővíteni kell az otthonok férőhelyszámát és a kormányzatnak biztosítania kell az intézmények működéséhez szükséges forrást is. A haldokló betegek ellátása nem múlhat kizárólag a civilek jóindulatán.

A Liberálisok megrendelésére egy nem régiben elvégzett felmérés szerint a magyar emberek több mint kétharmada támogatja az eutanáziát, a gyógyíthatatlan betegek halába segítését a szenvedés elkerülése érdekében. A Liberálisok ezért szeretnénk, ha a kormányzat széles körű párbeszédet kezdeményezne az eutanáziáról az egészségügyi szakma és a civil szervezetek bevonásával. A Liberálisok szeretnék elérni, hogy a gyógyíthatatlan betegek Magyarországon méltóságban tölthessék el életük utolsó napjait, és méltósággal fejezhessék be életüket.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók