Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

21 június
2018
HÍR
120 látogató

RECIVILIZÁCIÓ – Szolidaritási mozgalmat indítunk a civilek védelmében

Recivilizáció néven mozgalmat indít a Magyar Liberális Párt a Stop Soros elfogadása után. A célunk, hogy minél több ember vegyen részt a civil szerveztek munkájában, és minél többen támogassák a civileket. Csatlakozz Te is a mozgalomhoz, vegyél részt egy hozzád közel álló szervezet munkájukban, ajánld fel adód egy százalékát, adakozz év közben is! Álljunk ki együtt a civilekért!

A “társadalom öntudatra ébredését” szolgáló “recivilizációs” mozgalmat hirdetett meg csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese. Arra hivatkozott, hogy szerdán – a menekültek világnapján – a parlamenti többség elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot, amely “lényegében kriminalizálja” mind a segítségre szoruló menekülteket, mind azokat a civil szervezeteket, amelyek megpróbálnak segíteni rajtuk.

Eljött az idő, hogy közös erővel összefogjunk a civilek védelmében. Eljött az idő, hogy együtt álljunk ki magyar a civil szervezetekért. Itt az idő, hogy megüzenjük a kormánynak, nem hagyjuk, hogy tönkre tegyék a magyar civil szervezteket. Nem hagyjuk, hogy megfélemlítsék őket. Meg fogjunk mutatni, hogy a többség a kormány gyűlöletkampánya ellenére is józan maradt. Nem ülünk fel a provokációnak és ellentámadásba fogunk lendülni.

A Magyar Liberális Párt éppen ezért Recivilizáció néven mozgalmat indít. A mozgalom lényege, hogy kifejezzük szolidaritásunkat a megtámadott civil szektor felé. A mozgalom lényege, hogy pártállástól függetlenül minél több ember válasszon magának civil szervezetet.

Az elkövetkezendőkben be fogjuk mutatni, hogy a magyar civil szektor milyen értékes társadalmi munkát végez a rendszerváltás óta. Az a célunk, hogy minél többen csatlakozzanak a civil szerveztek munkájához.

Az a célunk, hogy a jövőben minél többen ajánlják fel adójuk egy százalékát a nekik szimpatikus civil szervezeteknek, és minél többen támogassák a civil szervezeteket.

A jövőben az illiberális állammal szemben egységfrontot hozunk létre, amelyben a civilek és az ellenzék is egyaránt részt vesz. Közösen fogunk tüntetni, ha kell, és közösen fogunk tiltakozni a kormány antidemokratikus törekvéseivel szemben.

Az Orbán-kormánnyal szemben csak akkor van esélyünk, ha civilek és ellenzékiek együttműködünk. Akkor van egyedül esélyünk, ha erőt mutatunk. Ha megmutatjuk, hogy hozhatnak bármilyen törvényt, fenyegethetnek Stop Sorossal és börtönnel, mi nem félünk. Álljunk ki közösen a civilekért!

Konkrét javaslataink: 

  1. Ismerd meg, hogy milyen civil szervezetek működnek településeden!
  2. Ha van köztük szimpatikus, csatlakozz hozzájuk, vagy támogasd őket lehetőségeidhez mérten.
  3. Ha úgy érzed, van benned erő és elszántság, hozz létre saját civil fórumot, saját civil szervezetet!
  4. Kövesd a civilek munkáját és vegyél részt az általuk szervezett programokon!
  5. Csatlakozz a civilekhez, ha demonstrálnak vagy tüntetnek a jogaikért.
  6. Ajánld fel egy százalékodat a civileknek, és ha van rá mód, adakozz év közben is!

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók