Belépek a Pártba
29 március
2016
HÍR
422 látogató

Reagálás Tarlós István könyvhéttel kapcsolatos bejelentésére

A Liberálisok világos, átlátható, demokratikus döntéshozatali folyamatot akarnak a Fővárosnál, amibe semmiképpen sem fér bele, hogy Tarlós István egyszemélyben mondja meg, mi lehet és mi nem. Az, hogy ma Tarlós István személyes garanciát vállalt arra, hogy az Ünnepi Könyvhét helyszíne a Vörösmarty tér lesz, egyszerre a fővárosi döntéshozatal megcsúfolása és a fővárosi kommunikáció teljes csődje is.

Tarlós István téved, ha azt gondolja, hogy ő egyszemélyben a Főváros döntéshozója, akinek szava és utasítása mindent felülírhat. Ez a pártállami időket idézi. Amellett, hogy a Liberálisok üdvözlik, hogy a könyvhét a hagyományokhoz híven a Vörösmarty téren maradhat és a párt korábban is elítélte az elköltöztetés tervét, felhívjuk a főpolgármester figyelmét, hogy súlyos hatalmi és döntéshozatali válságról árulkodik az, ami a múlt hét óta az ügyben történt. Továbbra is várjuk a magyarázatot arra, kinek a felhatalmazására értesítették a Városházáról az MKKE elnökét arról, hogy a könyvhét nem lehet a Vörösmarty téren. És várjuk most már a magyarázatot arra, hogyan, milyen jogi fogalomként értelmezhető ,,Tarlós István személyes garanciája”, a főpolgármester személyes akarata hogyan illeszkedik a közgyűlés demokratikus döntéshozatali folyamatába.

A Liberálisok szerint súlyos belső- és külső kommunikációs válság jeleit is mutatták a múlt héten történtek., hiszen az egymásnak ellentmondó tettek és nyilatkozatok nem oszlatták el annak a gyanúját, hogy a Főváros vezetése a kezdetektől az Ünnepi Könyvhét elköltöztetésén munkálkodott, kizárólag a társadalmi felháborodás kényszerítette meghátrálásra azokat, akik számára a vendéglátósok lobbija és az autók parkolása fontosabb, mint egy nemzetközi kulturális seregszemle.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK