Belépek a Pártba
27 július
2018
HÍR
648 látogató

Reagálás L. Simon László beszédére – Az állam független intézményekkel és piaci versennyel működne jól

L. Simon László Tusványoson azt mondta: „ha nem akarjuk, hogy totálisan konzumidióta legyen a magyar társadalom, be kell avatkoznia az államnak.” A Liberálisok szerint azonban az állam akkor működne jól, ha kisebb lenne, és nem avatkozna bele az emberek magánéleti döntéseibe, viszont hatékony működéssel képes lenne a versenyt és a bemeneti esélyegyenlőséget biztosítani minden társadalmi csoport tagjai számára. Az állam fenntartásában működő intézményeknek akkor is függetlennek kell maradniuk, ha a kultúra támogatása kerül a középpontba. A függetlenség lényege éppen abból fakad, hogy politikai hovatartozástól függetlenül minden magyar adófizető állampolgár kiveszi a részét minden ilyen intézmény fenntartásából, nem csupán a Fidesz szavazói.

Felháborító és elfogadhatatlan, ha a kormány álláspontja megegyezik L. Simon László kijelentéseivel, miszerint az állami intézmények nem lehetnek semlegesek és nem lehet autonómiájuk.

Ha az állami intézmények el tudnák látni eredendő feladatukat, akkor Varga Mihály tusványosi véleménye is távol állna a valóságtól. Ha az állam tudna gondoskodni a versenyképesség növeléséről a tiszta piaci verseny védelmén keresztül, és nem a saját oligarcháinak kedvező módon szabályozna minden lehetséges piaci területet, akkor a magyar dolgozó kisember is sokkal több értéket tudna előállítani, és akkor a világ talán megismerhetne néhány magyar márkát. Mert a tiszta piaci versenynek pontosan az a lényege, hogy számít a teljesítmény, hogy számít a befektetett munka. Hogy innováció nélkül bárki lemaradhat a versenytársai mögött. Hogy nem az a kérdés, ki kinek a rokona, barátja, vagy hogy ki hova szavaz. Ha lenne valódi verseny Magyarországon, akkor a legsikeresebb vállalkozó gázszerelő is kénytelen lenne elmélyedni a 21. század technológiai alapjaiban. Ehhez viszont verseny kellene.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK