Belépek a Pártba
29 december
2014
HÍR
766 látogató

Reagálás a köznevelési államtitkár év végi nyilatkozatára


Czunyiné Bertalan Judit úgy beszél az MTI-nek adott év végi interjújában az oktatás helyzetéről, mintha az sikertörténet lenne. Pedig csakúgy, mint a Fidesz minden központosítást célzó átalakítása, az oktatás reformja is megbukott.

Az elmúlt 4 évben a Fidesz-kormány államosította az iskolákat és a tankönyvpiacot, létrehozta a KLIK-et, leszállította a tankötelezettségi korhatárt, megszüntette a kistérségi társaságokat, visszasorolta a pedagógusokat, létrehozta a pedagóguskart, központosította a szakmai felügyeletet, bevezette a felsőoktatási tandíjat, miniszteri szintre emelte az iskolaigazgatók kinevezési jogát, bevezette a röghözkötés intézményét, felszámolta a felsőoktatás autonómiáját, bevezette a mindennapos testnevelést a feltételek biztosítása nélkül, súlyos változtatásokat eszközölt a gimnáziumi és a felsőfokú oktatásban, lehetővé tette a szegregáció alkalmazását az oktatásban.

A Fidesz-kormány intézkedéseinek következménye elvágyódó fiatalok, a diákok romló kompetenciája, csökkenő sikeres nyelvvizsgaszám, rossz minőségű tankönyvek. pénznyelő KLIK, megfélemlített pedagógusok, növekvő esélyegyenlőtlenség, lemorzsolódás a felsőoktatásban, felszámolt autonómia. És aki azt gondolta, hogy a Fidesz-kormány már minden rosszat elkövetett, amit lehetett a közoktatás ellen, az a 2015-ös költségvetés előterjesztésénél szembesülhetett azzal, hogy a rombolásnak nincs vége. A pedagógusokat és az oktatást érintő elvonások miatt az alapítványi iskolák mellett már a pedagóguskar is tiltakozott.

A Fidesz szándékosan építi le a magyar oktatási rendszert. A központosítás célja engedelmes alattvalók nevelése tudatos magyar állampolgárok helyett. Czunyiné személyében ehhez a Fidesz megtalálta Hoffmann Rózsa méltó utódját. A köznevelési államtitkár most azt hiszi, hogy a kommunikáció elég az elmúlt évek súlyos tévedéseinek elfedéséhez. Téved és tévedésének, tevékenységének súlyos árát a pedagógusok, a gyerekek és a szülők egyaránt fizetik.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK