Belépek a Pártba
06 augusztus
2019
HÍR
1732 látogató

Rasszista diszkrimináció gyanúja Hernád szórakozóhelyén

A Hernádi Szabadság online hírportál értesülései szerint rendőri intézkedést is vont maga után a hernádi Korona Sörözőben megtartott szombat esti bál. 2019. augusztus 3-án a rendezvényt biztosító biztonsági őrök több helybéli illetve örkényi és dabasi roma fiatalt nem engedtek be a szórakozóhelyre. Az ügyben Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék hernádi polgármester-jelöltje az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.

Augusztus 3-án, szombaton este hernádi, dabasi és örkényi roma nemzetiségű fiatalok belépését tagadta meg a Korona Söröző biztonsági szolgálata, az ügy joggal kavart felháborodást a településen – számolt be a Hernádi Szabadság. Az online hírportál információi szerint már korábban is elterjedt volt az a szóbeszéd Hernádon, hogy a kétheti rendszerességgel megtartásra kerülő bálról előszeretettel tiltják ki a roma vendégeket a Korona Sörözőből.

Chladek Tibor, a demokratikus ellenzék hernádi polgármester-jelöltje az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult az ügyben, a Hatóságtól kérve annak vizsgálatát, hogy történt-e jogsértés a Korona Söröző üzemeltetői és biztonsági őrei részéről.

“Amennyiben bebizonyosodik, hogy a hernádi Korona Söröző rasszista alapon, bőrszín és származás alapján szelektál a vendégei között, annak súlyos következményeket kell vonnia maga után. A roma és nem roma lakosság békés együttélésének alapfeltétele, hogy a többségi társadalom elutasítsa a rasszizmus minden formáját” – nyilatkozott a Hernádi Szabadság hírportálnak a liberális politikus.

Chladek Tibor elmondta, hogy minden szórakozóhely üzemeltetőjének joga van arra, hogy a renitensen viselkedő vendégeket távozásra kérje fel, származástól függetlenül. A hernádi Korona Sörözőben azonban nem ez történt: az érintettek elmondása alapján a belépés lehetőségét tagadták meg tőlük a biztonsági őrök roma nemzetiséghez tartozásuk miatt.

A Magyar Liberális Párt határozottan elítéli a rasszizmus, a hátrányos megkülönböztetés minden formáját, és határozottan kiáll mindazon polgárok mellett, akik származásuk, világnézetük, vallási vagy politikai meggyőződésük miatt sérelmet szenvednek el.
Magyar Liberális Párt
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK