Belépek a Pártba
10 április
2017
HÍR
449 látogató

Politikai nyilatkozattal biztosítaná az EU-tagságot a Liberálisok elnöke

Budapest, 2017. április 10., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnöke politikai nyilatkozatot nyújt be a parlamentnek, amelynek elfogadásával az Országgyűlés kimondaná, hogy Magyarország az Európai Unió tagja akar maradni.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azzal indokolta a kezdeményezést, hogy a kormány egyre távolabb viszi az országot az EU-tól. Példaként említette a Közép-európai Egyetem “elleni támadást”, amit annak jeleként értékelt, hogy a kabinet inkább a “putyini érdekszférát” választja és nem Európát. Egyúttal azt is kijelentette, hogy a kormánypártok a civil szervezeteket vegzáló és megbélyegző törvényt készülnek elfogadni.
Az is látszik, hogy a Fidesz Európában is elszigetelődik, az elmúlt napokban már saját pártcsaládjából, az Európai Néppártból is támadások érték a magyar kormánypártot – emelte ki.
Fodor Gábor végül arról beszélt, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy múlt heti iráni látogatása során többek között Ali Akbár Szálehi alelnökkel, az iráni atomenergetikai szervezet vezetőjével is találkozott, tárgyalásuk végén pedig szándéknyilatkozatot írtak alá. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője minderről azt a tájékoztatást adta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség és az Európai Unió normáinak megfelelő szándéknyilatkozat a két ország együttműködéséről szól a nukleáris energia, elsősorban annak biztonsága területén. Az ellenzéki politikus viszont mindezt úgy értékelte, hogy, ebben az esetben is az Iránnal jó kapcsolatokat ápoló “Oroszországgal bútorozott össze” a magyar kormányzat.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK