Belépek a Pártba
01 február
2015
HÍR
588 látogató

Pintér Sándortól várjuk a magyarázatot a törvénytelen házkutatásra (február elseje a magyarországi civil szervezetek napja)

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz az Ökotársnál történt házkutatás ügyében. A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön mondta ki jogerősen, hogy törvénysértő volt a házkutatás, ám négy nap sem volt elegendő arra, hogy a törvénysértők részéről bárki nyilvánosan bocsánatot kért volna a civilektől és megnevezték volna a felelősöket.

Február elseje Magyarországon a civil szervezetek napja.  Ezen a napon külön figyelmet érdemelnek azok a szervezetek, melyek nélkül nincs jól működő demokrácia, nincs tisztességesen működő társadalom.  Éppen ezért rendkívül szomorú, hogy az utóbbi években az Orbán-kormány éppen a demokrácia motorját, a civileket akadályozza munkájukban. A kormány fő ,,ellenségei” azok a civil szervezetek  lettek, melyek a Norvég Alapból kapnak támogatást, a kormányzati vegzálás fő célpontjává pedig az Ökotárs Alapítvány vált.

A Magyar Liberális Párt a mai napon megköszöni a civilek áldozatos munkáját, mindazt, amit az állam és az önkormányzatok helyett feladatként elvégeznek. Ugyanakkor a Liberálisok felszólítják Magyarország kormányát, hagyjon fel a civilek zaklatásával, melyet már nemcsak idehaza, hanem az unióban is rosszallással figyelnek.

Fodor Gábor ezen a napon, a civilek napján  Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul írásbeli kérdéseivel. Várja a választ a belügyminisztertől arra, hogy milyen következményei vannak a Nemzeti Nyomozó Irodánál az Ökotársnál tartott törvénysértő házkutatásnak, történt-e felelősségre vonás, kér-e bocsánatot ő, vagy az irodától bárki a törvénysértést elszenvedőktől, illetve mikor tájékoztatják a közvéleményt arról, ki adta a parancsot a törvénysértő eljárásra.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK