Belépek a Pártba
17 március
2016
HÍR
468 látogató

Pintér Sándor nevezze meg a válsághelyzetben lévő települést!

A Magyar Liberális Párt kikéri a Belügyminiszériumtól annak a településnek, ill. településeknek a listáját, ahol a kormány szerint ,, olyan, migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakult ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha az adott településen vagy annak külterületén található befogadó állomáson vagy a külföldiek elhelyezését biztosító egyéb létesítményben zavargás tör ki, vagy erőszakos cselekményeket követnek el”. A vs.hu információs szerint ugyanis a kormány a menedéktörvénynek ezen passzusára hivatkozva rendelte el az országos válsághelyzetet, legalábbis ezt a hivatalos tájékoztatást adta a kormány az uniós tagállamoknak.

A Liberálisok már többször is kérték a válsághelyzet elrendelésének hivatalos, jogi indoklását a kormánytól, Fodor Gábor írásbeli kérdést is intézett Pintér Sándorhoz, ám választ eddig sem a párt, sem mások nem kaptak.

A Liberálisok szerint nehezen hihető, hogy Magyarországon úgy került közvetlen válságba egy egész település, hogy arról ezidáig senki nem tudott, arról híradás nem szólt. Ezért is várjuk a hivatalos választ arra, hol van közvetlen járványveszélynek , erőszakos cselekménynek kitéve egy településnyi lakosság, Magyarország mely részén van a migrációval összefüggő közvetlen válság. Pintér Sándornak válaszolnia kell arra is, hogy a válsághelyzet kihirdetésének napja óta a kormány mit tett a településnyi ember ,,megmentéséért”. Ha válasz ezúttal sem érkezik, akkor egyértelmű, hogy a kormány megsértette az általa alkotott törvényeket és megtéveszti az Európai Unió tagországait.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK