Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 június
2018
HÍR
142 látogató

Pedagógusnap – A központosítás butít és nyomorba dönt

Évek óta csak azt tudjuk ünnepelni pedagógusnapon, hogy a civil szervezetek még mindig nem adták fel a reményt: lesz egyszer újra szabad oktatás Magyarországon. Az ő küzdelmük és a pedagógusok hősies helytállása az, amit kötelesek vagyunk ünnepelni a mai napon.

A koncepció, hogy a financiálisan kivéreztetett települések tehermentesítésére kötelezi magát az állam, rendben volna. Azonban az orbáni oktatáspolitika ezzel párhuzamosan olyan világot épít ki, amelyben valamennyi iskolapolgárt megaláz a rendszer, aki átlépi az iskola kapuját: diákot, pedagógust, szülőt, intézményvezetőt. A központosítás elvette az intézményi autonómiát, a tanároktól elvitatja, hogy értelmiségi foglalkozásukat önállóan gyakorolják. Az órarendek a minden értelemben vett bezártságot tükrözik, a silány minőségű tankönyvek pedig hazánk jövőbeni biztos leszakadását vetítik előre. Az oktatásirányítás nem érti a szakmát, amely évek óta hiába tesz konstruktív javaslatokat a változtatásra.

A minap az egyik tankerület egy húszdekás Coop vajas keksszel „lepett meg” tanárokat. 2016 karácsonya előtt ugyanez történt, csak szaloncukorral. Az a vezetés, amelyik nem fogja fel e lépések megalázó mivoltát, az előző évszázad diktatúráinak a világában él, ahol szegényes, alig felszerelt iskolákba jártak a jogfosztott szereplők, és feltétel nélküli tisztelet uralkodott.

Talán a pedagógusok legjobb köszöntése, ha a fentiek miatt most mi kérünk elnézést. Ha ezek miatt egyáltalán még lehet.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók