Belépek a Pártba
22 január
2015
HÍR
735 látogató

Pártkatonák irányítják kulturális életünket

A magyar társadalomnak és a kulturális területen dolgozóknak a magyar kultúra napja a gyász napja. A kormány szétzilálta a magyar kulturális rendszert, és ha tovább folytatja ezt a politikát, azzal helyrehozhatatlan károkat okoz az országnak.

A Fidesz kizárólagos célja évek óta az, hogy saját képére formálja a magyar kultúrát: a tőle eltérő gondolkodású intézmények ellen háborút indított, hogy aztán saját embereivel tölthesse fel a vezetői pozíciókat. Ennek leglátványosabb eleme talán az Alföldi Róbert ellen indított hadjárat volt, de hasonló sorsra jutott az Állami Operaház, illetve a budapesti és vidéki kőszínházak többsége.

Az amatőr és független együttesektől egy tollvonással vonták meg a támogatásokat, hogy aztán kegyként osztogathassák a milliókat a párthoz hű kultúrkatonáknak. A magyar kultúra legfőbb mecénása pedig a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank lett, amely több mint 300 millió forintért  építtet közpénzből csodazongorát. A külföldön elismert, legjobb filmeseink sorra fordítanak hátat az Andy Vajna vezette Filmalapnak, miközben az állami televízió a rendszerváltás előtti időszakot meghaladó propagandát sugároz.

A Liberálisok látják, hogyan építette le szisztematikusan a magyar kultúrát a Fidesz, hogy saját politikai érdekeinek szolgálatába állítsa azt. Tudjuk, hogy ezen a területen változás nem várható, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, csak abban tudunk bízni, hogy ez a kormányzás már nem tart sokáig.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK