Belépek a Pártba
05 november
2018
HÍR
240 látogató

Pártkatonák helyett az adófizetők döntsenek a civil szervezetek támogatásáról!

A Liberálisok szerint a kormány azért akarja újra módosítani a civiltörvényt, hogy a kormánypropagandát folytató álcivilek még több támogatásban részesülhessenek. A Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat elfogadásával duplájára nőhet az az összeg, amiről a CÖF-ös Csizmadia László vezetésével működő Nemzeti Együttműködési Alap mindenféle ellenőrzés és valódi indoklás nélkül dönthet. Az illiberális állam célja, hogy a valódi társadalmi munkát folytató civileket végérvényesen ellehetetlenítse, a támogatásokat pedig olyanokra bízza, akik a közérdek helyett a pártérdeket követik.

A Liberálisok szerint a Nemzeti Együttműködési Alap helyett egy olyan rendszer kidolgozására van szükség, amely nem pártkatonákra, hanem az adófizető állampolgárokra bízza a civil szervezetekre szánt állami támogatások elosztását. A Liberálisok ezért javasolták, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható része emelkedjen 1-ről 2 százalékra. Javasoljuk továbbá, hogy a személyi jövedelemadót nem fizető, 16 éven felüli személyek az előző évi átlagfelajánlással megegyező mértékű összeget ajánlhassanak fel az általuk legértékesebbnek tartott civil szervetek számára, a központi költségvetés terhére. Egy olyan átlátható költségvetési támogatási rendszer kialakítására van szükség, amely független a szűklátókörű hatalompolitikai manőverektől! A magyar kormány felelőssége, hogy biztosítsa a civil szervezetek függetlenségét és autonómiáját!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK