Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 november
2018
HÍR
193 látogató

Pártkatonák helyett az adófizetők döntsenek a civil szervezetek támogatásáról!

A Liberálisok szerint a kormány azért akarja újra módosítani a civiltörvényt, hogy a kormánypropagandát folytató álcivilek még több támogatásban részesülhessenek. A Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat elfogadásával duplájára nőhet az az összeg, amiről a CÖF-ös Csizmadia László vezetésével működő Nemzeti Együttműködési Alap mindenféle ellenőrzés és valódi indoklás nélkül dönthet. Az illiberális állam célja, hogy a valódi társadalmi munkát folytató civileket végérvényesen ellehetetlenítse, a támogatásokat pedig olyanokra bízza, akik a közérdek helyett a pártérdeket követik.

A Liberálisok szerint a Nemzeti Együttműködési Alap helyett egy olyan rendszer kidolgozására van szükség, amely nem pártkatonákra, hanem az adófizető állampolgárokra bízza a civil szervezetekre szánt állami támogatások elosztását. A Liberálisok ezért javasolták, hogy a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek felajánlható része emelkedjen 1-ről 2 százalékra. Javasoljuk továbbá, hogy a személyi jövedelemadót nem fizető, 16 éven felüli személyek az előző évi átlagfelajánlással megegyező mértékű összeget ajánlhassanak fel az általuk legértékesebbnek tartott civil szervetek számára, a központi költségvetés terhére. Egy olyan átlátható költségvetési támogatási rendszer kialakítására van szükség, amely független a szűklátókörű hatalompolitikai manőverektől! A magyar kormány felelőssége, hogy biztosítsa a civil szervezetek függetlenségét és autonómiáját!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók