Belépek a Pártba
21 május
2015
HÍR
1108 látogató

Palkovicstól nem ködös nyilatkozatokat, hanem egyértelmű garanciákat várunk

Egyértelmű garanciákat vár Palkovics Lászlótól a Magyar Liberális párt arra, hogy a Corvinus budai kampusza, szélesebb értelemben pedig a magyar felsőoktatás nem lesz további rombolás áldozata. Nemcsak a Liberálisok, hanem a széles szakmai közvélemény, a diákok és az oktatók is várják a garanciákat – lehetőleg írásban – arra, hogy a hírekkel ellentétben a tanszékek és ingatlanjaik biztonságban vannak, azok továbbra is az oktatást szolgálják majd.

A felsőoktatásért felelős államtitkár tegnap nem nyugtatott meg senkit kijelentéseivel. Abból a nyilatkozatából, miszerint az ingatlanok hasznosításáról csak az agrárképzés négy nagy centrumának létrehozása után érdemes beszélni, világosan látszik, hogy a kormány ismét ködösít, tervei vannak az ingatlanokkal, csak még nem meri nyíltan vállalni azokat.

Az Orbán-kormány számára az oktatási rendszer nem más, mint értékesíthető, eladható ingatlanok együttese. Arra, hogy  kisajátítanak, bezárnak, eladnak saját érdekeik által vezérelve rámegy az egész magyar oktatási rendszer, emberöltőkre veszik el a felemelkedés, a tanulás lehetőségét, a jövőt sok ezer fiataltól. Ezt nem engedhetjük meg, ezért a Magyar Liberális Párt támogat minden civil kezdeményezést, így a ma esti fővárosi demonstrációt is,  amely az oktatási rendszer rombolása ellen irányul. Várjuk továbbá Palkovics László egyértelmű állásfoglalását a Corvinusról és arról, hogy felsőoktatási államtitkárként a felsőoktatás mellett, vagy annak ellenében kíván-e dolgozni a továbbiakban a kormányban.

 Bősz Anett, ügyvivő

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK