Belépek a Pártba
20 szeptember
2018
HÍR
369 látogató

Óvjuk meg a Dunát a budapesti szennyvíztől!

A Magyar Liberális Párt szerint a fővárosnak átfogó vizsgálatot kell indítania, annak érdekében, hogy a jövőben Budapest ne szennyezze az illegális csatornákon keresztül a Duna vízét. Az elmúlt időszak száraz, aszályos időjárása miatt a Duna vízszintje nagyon alacsony volt. Ennek köszönhetően kiderült, hogy Budapesten több helyen is tisztítatlanul folyik a szennyvíz a várost átszelő folyóba. Különösen aggályosnak tartjuk, hogy az egyik szennyező éppen a főváros tulajdonában álló Rudas Gyógyfürdő és Uszoda volt. Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogyan történhetett ez meg, miközben Csepelen még az előző városvezetés által épített, Európa egyik legmodernebb szennyvíztisztítója gondoskodik arról, hogy Budapest csak tiszta vizet juttathasson vissza a Dunába. A Liberálisok szerint a folyó mindkét partszakaszát és budapesti szigetek partvonalát is át kellene vizsgálni, hogy kiderüljön, van-e máshol hasonlóra példa. Meg kell akadályozni, hogy akár a fővárosi fenntartású intézmények, akár az itt üzemelő gyárak, vagy éppen a lakosság tovább szennyezzék a folyót. Ezért a Liberálisok azt javasolják, a lehető leghamarabb készüljön átfogó vizsgálat és koncepció a Duna vízének megóvása érdekében! Kezdeményezzük, hogy az ügyet vegyék fel a Fővárosi Közgyűlés következő ülésének napirendjei közé!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK