Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 augusztus
2018
HÍR
107 látogató

Otthonápolás – A Liberálisok is támogatják a rendkívüli ülésnapot

A Magyar Liberális Párt is támogatja, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésnapot tartson az otthonápolásról. A Liberálisok szerint is teljes értékű munkaként kell elismerni azt, ha valaki rokonát, hozzátartozóját otthonában ápolja. Ezért Bősz Anett aláírásával támogatja a Jobbik és az LMP kezdeményezését, hogy a parlament minél korábban döntést hozhasson a kérdésben.

Ma Magyarországon 12 ezer családban van olyan beteg ember, aki állandó otthoni ápolásra szorul, és ezt a feladatot valamelyik rokona vagy hozzátartozója látja el. A magyar állam azonban mindössze 52 ezer forinttal támogatja ezt a nagy odafigyelést igénylő, rendkívül megerőltető, sok esetben 0-24 órás munkát. Mindeközben Romániában 85 ezer, Szlovákiában 134 ezer, Horvátországban 137 ezer, Csehországban pedig 180 ezer forintnyi összeget adnak ugyanezért a hivatásért.

A Liberálisok is egyetértenek abban, hogy az otthonápolás díjazását legalább a minimálbér szintjére kell emelni, és az otthonápolási munkát teljes munkaidős foglalkoztatási jogviszonyként kell elismerni. Bősz Anett korábban ezt az országgyűlési költségvetési bizottság tagjaként is szorgalmazta a testület ülésén, most pedig aláírásával támogatja, hogy az országgyűlést összehívják a kérdés megvitatása érdekében. Bízunk benne, hogy minden képviselő támogatni fogja azt, hogy az otthonápolást végző emberek munkáját végre elismerjék és kellőképp megbecsüljék.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók