Belépek a Pártba
02 augusztus
2018
HÍR
409 látogató

Otthonápolás – A Liberálisok is támogatják a rendkívüli ülésnapot

A Magyar Liberális Párt is támogatja, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésnapot tartson az otthonápolásról. A Liberálisok szerint is teljes értékű munkaként kell elismerni azt, ha valaki rokonát, hozzátartozóját otthonában ápolja. Ezért Bősz Anett aláírásával támogatja a Jobbik és az LMP kezdeményezését, hogy a parlament minél korábban döntést hozhasson a kérdésben.

Ma Magyarországon 12 ezer családban van olyan beteg ember, aki állandó otthoni ápolásra szorul, és ezt a feladatot valamelyik rokona vagy hozzátartozója látja el. A magyar állam azonban mindössze 52 ezer forinttal támogatja ezt a nagy odafigyelést igénylő, rendkívül megerőltető, sok esetben 0-24 órás munkát. Mindeközben Romániában 85 ezer, Szlovákiában 134 ezer, Horvátországban 137 ezer, Csehországban pedig 180 ezer forintnyi összeget adnak ugyanezért a hivatásért.

A Liberálisok is egyetértenek abban, hogy az otthonápolás díjazását legalább a minimálbér szintjére kell emelni, és az otthonápolási munkát teljes munkaidős foglalkoztatási jogviszonyként kell elismerni. Bősz Anett korábban ezt az országgyűlési költségvetési bizottság tagjaként is szorgalmazta a testület ülésén, most pedig aláírásával támogatja, hogy az országgyűlést összehívják a kérdés megvitatása érdekében. Bízunk benne, hogy minden képviselő támogatni fogja azt, hogy az otthonápolást végző emberek munkáját végre elismerjék és kellőképp megbecsüljék.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK