Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 október
2018
HÍR
427 látogató

Országos állatmentő szolgálat létrehozását kezdeményezzük az állatok világnapján

A Magyar Liberális Párt az állatok világnapján azt javasolja a kormánynak, hogy hozzon létre egy 0-24 órás, telefonon hívható, országos állatmentő szolgálatot. A szolgálat tagjai a közterület-fenntartókhoz hasonló jogosultsággal legyenek felruházva, hogy riasztás és szükség esetén kellő hatékonysággal járhassanak el az állatok védelmében.

A Magyar Liberális Párt szerint nemcsak törvényi, de intézményi szinten is sokat kellene még tenni az állatok védelmében Magyarországon. Bár a jelenleg hatályos jogszabályok szigorú büntetést írnak elő állatkínzás esetére, a valóságban nincs meg a megfelelő intézményi háttér ahhoz, hogy ezeket a törvényeket érvényre is tudja juttatni a magyar állam. A Liberálisok szerint éppen ezért lenne szükség egy külön szolgálat és hatóság létrehozására, amely kifejezetten csak a haszon- és vadállatok védelmével foglalkozik.

A katasztrofális állapotban lévő sertéstelep, a fára felakasztott kutya, a barcsi tacskószaporító telep vagy a brutális orvvadászatok története joggal háborítja fel és botránkoztatja meg a közvéleményt. A bajba jutott állatok többségének ügye azonban nem jut el a nyilvánosságig, vagy egyáltalán nem is lesz belőlük ügy. A Liberálisok azért kezdeményezik az országos állatvédelmi hatóság létrehozását, hogy az ország területén élő állatok biztonságát és megfelelő tartását garantálja a szervezet.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók