Belépek a Pártba
09 november
2020
HÍR
778 látogató

Örökbefogadás világnapja: A kormány végre a gyermekek érdekeit tartsa szem előtt!

November 9. az örökbefogadás világnapja és november az örökbefogadás hónapja! Ezen a napon szeretnénk felhívni a figyelmet arra a több ezer magyar gyermekre, akik nap, mint nap azt várják, hogy végre egy szerető, gondoskodó család igazi otthont teremtsen számukra. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezek a gyermekek is épp úgy megérdemlik a szeretetet, törődést, gondoskodást, mint bármelyik másik gyermek, és ezt igazán csak egy család tudja megadni számukra.

Legnagyobb sajnálatunkra az Orbán-kormány örökbefogadáshoz kapcsolódó politikai intézkedései az utóbbi időben nem a gyerekek érdekeit tartotta szem előtt. Egyrészt súlyos hibának tartjuk, hogy kivették az örökbefogadói tanfolyamot a kötelező kategóriából, holott ez rengeteget segített a szülőknek majd az örökbefogadott gyermekeknek egyaránt. Másrészt teljességgel elfogadhatatlannak és felháborítónak tartjuk, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeleti úton kíván érvényt szerezni annak a törvénynek, amely immáron teljesen ellehetetlenítené az örökbefogadást az egyedülállók, a melegek, és azon párok számára, akik egyszerűen csak nem kívánnak megházasodni.

Sokadjára hívjuk fel a kormány figyelmét arra, hogy rendkívül rossz úton jár az örökbefogadás keretszabályozása terén. Rendkívül fontos volna, hogy maradjon kötelező az örökbefogadói tanfolyam, és segítsék elő, hogy a vérszerinti szülőkkel való kapcsolattartásra vonatkozó törvényi keretek ne akadályozzák azokat a gyermekeket, akik szerető családra lelhetnének egy életszerűbb szabályozás mellett. Ami pedig lényegében kiszakít minket Európából, és szégyenpadra ültet: az egyedülállók és az LMBTQ+ közösség diszkriminációja teljességgel elfogadhatatlan!

Arra kérjük a kormányt, hogy tartsák végre szem előtt a gyermekek érdekeit, és értsék meg: nem kizárólag az ő családfelfogásuk szerinti közösségben van jó helyen egy gyermek. Szerető szülőkre lelhetnének jóval többen is, ha hagynák.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK