Belépek a Pártba
25 május
2018
HÍR
467 látogató

Orbán Viktort sem a családok, sem a nők nem érdeklik, csak a hatalom

Sok mindent elárul Orbán Viktor demokrácia-felfogásáról az a mondat, amelyet a Kossuth Rádióban mondott ma reggel. Szerinte nem sok országban fordulhatna elő, hogy a miniszterelnököt megbüntetik, mert a kampányban óvodásokkal fényképezkedik. Jó példája ez az illiberális gondolkodásnak, pontosan kiolvasható belőle, hogy a magyar miniszterelnök szerint egy kormányfőt nem szabadna megbüntetni, ha törvénytelen dolgot hajt végre. Ezért is mondja, hogy lejárt a liberalizmus ideje, hiszen az ő agyában a szabadság a beosztástól függ, a törvények pedig arra valók, hogy alkalmazkodjanak az ő akaratához. Pontosan ez a megnyilatkozás mutatja, hogy kizárólag a liberális gondolkodás – az egyenlőség, a törvények közös tisztelete és betartása -, amely képes lehet gátat vetni a demokrácia látszatának. Ami ugyanis ma Magyarországon tapasztalható, az nem más, mint látszatdemokrácia. Ezt támasztja alá az a tervezett akció is, amelyet ugyancsak pénteken reggel jelentett be a miniszterelnök: nemzeti konzultációt indít a családpolitikai akcióterv kidolgozása érdekében, ezen belül is különös hangsúllyal a gyermekvállalásra és nevelésre.

Orbán legalább nyolc éve hangsúlyozza, hogy családbarát kormányzást folytat. Vajon hogyan tette ezt, ha csak most akar rá kidolgozni akciótervet? És vajon hogyan tette ezt, ha csak most akarja megkérdezni a nőket? Félő, hogy csak úgy, mint a korábbi összes nemzeti konzultációnál, azért költ el újra ötmilliárd forint közpénzt, hogy tovább építse adatbázisát, előkészítse a következő választások megnyerését elősegítő csalásokat. Ha ugyanis Orbán valóban kíváncsi lenne a gyermeknevelés és vállalás összes kérdésére, akkor először is a parlamenthez fordulna, az összes párthoz, hogy segítsenek neki ennek a pártokon túlnyúló problémának a megoldásában. A kormányfő azonban – ahogy ebből az egyszerű akcióból is kiderül – egyáltalán nem képviseli a háromharmadot, ennek említése csak üres szólam. Orbánt a hatalom érdekli, aktuálisan 2030-ig. Most úgy látja, ehhez a hatalomhoz a nőkön keresztül vezet az út. Csak ez fontos a számára, nem a család, nem a gyerek.  Csak egy fotó az óvodában.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK