Belépek a Pártba
23 március
2018
HÍR
432 látogató

“Orbán Viktort becsapták” – Szent-Iványi István az EU-csúcs eredményeiről

Budapest, 2018. március 23., péntek (MTI) – A Liberálisok szerint Orbán Viktort becsapták a munkatársai, hiszen az EU-csúcs napirendjén nem szerepelt a bevándorlás kérdése – mondta Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta: ugyan Orbán Viktor miniszterelnök az EU-csúcs előtt úgy nyilatkozott, hogy megy megvédeni Magyarország bevándorláspolitikáját, azonban becsapták munkatársai, hiszen a menekültügy és a bevándorlás semmilyen módon nem szerepelt a találkozó napirendjén. “Arra gondolni sem merek, hogy a magyar miniszterelnök esetleg szerette volna megtéveszteni a magyar közvéleményt” – jegyezte meg Szent-Iványi István.

A liberális politikus üdvözölte, hogy a Szkripal-ügyben az EU-csúcs egységes volt és egyértelműen kimondta, hogy elfogadhatatlan Oroszország beavatkozása az EU területén bármilyen ügyben. Hozzátette: elterjedt a csúcstalálkozón, hogy Magyarország gátolni próbálta a nyilatkozatot, de a magyar fél ezt cáfolta. Remélhetőleg ez így is volt, nagy hiba lett volna ha gátolta volna – fogalmazott.

Fontosnak tartotta, hogy az Egyesült Államokkal való kereskedelmi kapcsolat és a brexit ügyében is egységes volt az Európai Unió. Szent-Iványi István pozitívnak minősítette, hogy a hírek szerint a magyar miniszterelnök és a környezete konstruktívan, nem akadályozó módon vett részt a csúcstalálkozón, vagyis “végre nem a fekete bárány szerepében tetszelgett Orbán Viktor”.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK