Belépek a Pártba
03 július
2019
HÍR
89 látogató

Orbán Viktornak mától nehezebb lesz Brüsszelt megállítania

A Magyar Liberális Párt örömét fejezi ki amiatt, hogy az Európai Parlament elnökének mai megválasztásával az EU összes vezetői posztjának megvan a várományosa. Pozitívan értékeljük, hogy a vezetésben a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt az előző ciklushoz képest meggyengült, politikai riválisai – köztük a liberális-centrista Renew Europe-frakció – viszont megerősödtek.

Előremutató eredménynek tartjuk, hogy az egyik legfontosabb pozíciót, az Európai Bizottság elnökségét a bizottság történetében először nő töltheti be. Liberálisként ugyanakkor aggodalommal szemléltük, hogy a pozíciók elosztása az előre elfogadott íratlan szabályok megváltoztatásával, a szavazók számára nem nyilvános háttéralkuk során, átláthatatlan módon történt. Meggyőződésünk szerint Európa csak akkor tud megújulni és megerősödni, ha kormányzó testületét az EP-választások eredményeként létrejött Európai Parlament választja meg, a nemzetállamok beavatkozása nélkül.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK