Belépek a Pártba
03 július
2019
HÍR
123 látogató

Orbán Viktornak mától nehezebb lesz Brüsszelt megállítania

A Magyar Liberális Párt örömét fejezi ki amiatt, hogy az Európai Parlament elnökének mai megválasztásával az EU összes vezetői posztjának megvan a várományosa. Pozitívan értékeljük, hogy a vezetésben a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt az előző ciklushoz képest meggyengült, politikai riválisai – köztük a liberális-centrista Renew Europe-frakció – viszont megerősödtek.

Előremutató eredménynek tartjuk, hogy az egyik legfontosabb pozíciót, az Európai Bizottság elnökségét a bizottság történetében először nő töltheti be. Liberálisként ugyanakkor aggodalommal szemléltük, hogy a pozíciók elosztása az előre elfogadott íratlan szabályok megváltoztatásával, a szavazók számára nem nyilvános háttéralkuk során, átláthatatlan módon történt. Meggyőződésünk szerint Európa csak akkor tud megújulni és megerősödni, ha kormányzó testületét az EP-választások eredményeként létrejött Európai Parlament választja meg, a nemzetállamok beavatkozása nélkül.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK