Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 április
2017
HÍR
160 látogató

Orbán Viktor vereséget szenvedett Brüsszelben

Bár a mai napon egy európai csúcstalálkozót is tartottak a Brexit-tárgyalásokról, számunkra a nap fő brüsszeli eseménye az EPP/Európai Néppárt elnökségi ülése. A Liberálisok üdvözlik a néppárti elnökség határozott, egyértelmű álláspontját a CEU-törvény, a civil társadalom elleni támadás és és az EU-ellenes uszító, rágalomkampány ügyében. Reméljük, hogy az ülésen elfogadott kemény feltételeket szigorú számonkérés is követi. A Néppárt saját tekintélye érdekében nem hagyhatja, hogy a magyar kormány a nevében folyamatosan rombolja az európai értékeket és normákat és ezzel együtt a Néppárt hitelét.
Szánalmas a kormánypárti propagandagépezet erőlködése az elnökségi határozat bagatellizálására és meghamisítására. A független média és az ellenzék közös felelőssége, hogy a kormány egyértelmű mai veresége tudatosuljon a magyar választókban és ennek tudatában közösen kényszerítsük ki a brüsszeli feltételek megvalósítását.
A Liberálisok üdvözlik a mai szokatlanul egyhangú és izgalmakat nélkülöző csúcstalálkozó eredményét. Fontosnak tartjuk, hogy a 27 ország vezető ezúttal egyhangúan jóváhagyták az EU Brexittel kapcsolatos tárgyalási stratégiáját és egyetértettek abban, hogy a tárgyalásokat két szakaszra bontják. Az első szakaszban az év végéig kell megállapodni a válási feltételekről (a pénzügyi kötelezettségekről ill. az állampolgárok jogairól) és csak utána indul be a második szakaszban a tárgyalás az EU és az Egyesült Királyság jövőbeli gazdasági, kereskedelmi és politikai kapcsolatairól. Ez a stratégia teljesen ellentétes a britek által javasolt menetrenddel, ezért ennek sikerre vitele csak akkor lehetséges, ha a tárgyalások során megmarad a 27-ek egysége. A Liberálisok szorgalmazzák, hogy a tárgyalások az EU és az Egyesült Királyság közös hosszútávú érdekeit vegyék figyelembe és pillanatnyi kis előnyökért és nyereségekért ne áldozzuk fel a közös jövőt.
Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók