Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 február
2018
HÍR
212 látogató

Orbán Viktor úgy viselkedik, mint egy éretlen, hepciáskodó kamasz

A Liberálisok megdöbbenéssel figyelik az újabb kormányzati ámokfutást az ENSZ migrációs jelentésének tervezetével kapcsolatban. Mindez része annak a visszataszító morális pánikkeltésnek, ami a menekültügy kapcsán már évek óta zajlik Magyarországon, és ami a választásokhoz közeledve már-már elviselhetetlen hisztériává fokozódik.

A kormányzati szereplők, Szijjártó Péter, Lázár János a tervezet szövegének manipulatív félreértelmezésére hivatkozva azzal fenyegetőznek, hogy Magyarország kivonul az ENSZ migrációs jelentésének tárgyalásáról. Ez a fenyegetés önmagában természetesen nem rendít meg senkit, mert nem hiszik, hogy erre ténylegesen sor kerül.

Ráadásul, ha a magyar kormány valóban kivonul a tárgyalásokról, ahogy ezt korábban az Egyesült Államok is megtette, akkor valószínűleg könnyebb lesz elfogadni a jelentés minden más résztvevő által vállalható szövegét. A magyar kormány viszont elesik attól a lehetőségtől, hogy ezt a dokumentumot bármilyen mértékben befolyásolni tudja. A magyar reakciót éretlen, hepciáskodó kamasz viselkedésének tartják, ezen persze már sem mi, sem a külföldi partnerek nem lepődnek meg, mert Magyarország külpolitikája már évekkel korábban elveszítette a komolyan vehetőségét.

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy fejezze be a menekültkérdéssel és migrációval kapcsolatos hisztériakeltést. Ne rombolja tovább az Orbán-kormány Magyarország nemzetközi megítélését, és próbáljon meg felelősségteljes kormány módjára viselkedni a migráció ügyében.

 

Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók