Belépek a Pártba
15 szeptember
2014
HÍR
558 látogató

Orbán Viktor megint hamis képet festett Magyarországról

Hétfői, napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök felmondta a populista leckét: kormányzati sikerekről beszélt a négymillió szegény országában, hamis összehasonlításokat tett a Magyarországra érkező európai uniós támogatásokról és a szabadság lebontását lényegében kormányzati célként jelölte meg. Orbán Viktor 2014 szeptemberében úgy fogalmazott: „a szabadság nem cél”.

A Liberálisok ezzel szemben az 1990-es Orbán Viktorral értenek egyet, aki a következőképp fogalmazott: „A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet. Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához.” Sajnálatosnak tartjuk, hogy az ország miniszterelnökének két és fél évtizeddel ezelőtti szavai saját későbbi politikáját írják le legjobban.

A devizahitelesek kapcsán a Magyar Liberális Párt azt gondolja, hogy amíg az alkotmánybírósági vizsgálat le nem zárul, teljesen felesleges tárgyalni annak végrehajtó törvényét – ezt nyújtotta be ma a Fidesz a Parlamentnek. A Liberálisok a törvény napirendre vételét nem szavazzák meg, hiszen ez nem több önkormányzati kampányfogásnál.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK