Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 március
2018
HÍR
265 látogató

Orbán Viktor kérjen bocsánatot a cigányságtól!

A Liberálisok felháborítónak tartják Orbán Viktor nyíltan rasszista kijelentését, amelyben a miniszterelnök bevándorlónak nevezve a romákat, nehéz sorsú betelepített családokat alázott meg Miskolcon. A miniszterelnök azt találta mondani, hogy a helyiek megtapasztalták már, mit is jelent a bevándorlás, amikor Magyarország területéről érkeztek a városba bevándorlók. “Képzeljék el, mi lenne, ha ide az országhatáron kívülről érkeznének emberek, idegen kultúrával, szokásokkal” – folytatta. A miniszterelnök a belső bevándorlásról beszélve arra utalt, amikor kifejezetten szegény, cigány családokat költöztettek be az Avas lakótelepre.

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán kijelentésével szintet lépett a migránsozásban. Átlépett egy olyan kulturális határt, amelyet nem pusztán a liberális érzelmű emberek nem fogadhatnak el, hanem a józanul gondolkodóknak is el kell utasítaniuk. Egy ilyen mondatot még egy olyan politikus sem engedhet meg magának, aki nyíltan szakított a politikai korrektséggel. Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök már a magyar embereket is bevándorlónak nevezze, ezzel pedig a többségi társadalmat tovább hergelje a kisebbséggel szemben.

Orbán Viktor rasszista kijelentése a bizonyíték arra, hogy a kormányfőt súlyosan megviselte a hódmezővásárhelyi vereség, ám ez sem lehet mentség arra, hogy a Fidesz visszahozza a késő-kádári mentális állapotokat Magyarországra. A Liberálisok elvárják: ha maradt még józan, önálló gondolkodásra képes politikus a Fideszben, akkor álljon ki, és kérjen bocsánatot a cigányságtól!

FOTÓ: Facebook/Orbán Viktor

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók