Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 március
2018
HÍR
188 látogató

Orbán Viktor kéretlenül és otrombán avatkozott be a szlovák belügyekbe

A Liberálisok felháborítónak tartják, hogy a Szlovákiában ártatlanul meggyilkolt oknyomozó újságíró és kedvesének  halála kapcsán Orbán Viktornak egyetlen együttérző, részvétnyilvánító szava nincs, ellenben megalapozatlan és érzéketlen kijelentésével durván beavatkozik egy szomszédos ország belügyébe.

Felháborító, hogy a kettős gyilkosság után kialakult társadalmi tiltakozásról Orbán Viktornak nem az jutott eszébe, hogy egy maffiakapcsolatokat feltáró újságírót brutálisan meggyilkoltak, hanem Soros György. Az ötlet egyébként nem eredeti, Fico miniszterelnök is Sorost hibáztatja ahelyett, hogy a demokráciát  és a szólásszabadságot veszélyeztető bűncselekmény tetteseit igyekezne felkutatni. Feltűnő, hogy az autoriter vezetők Magyarországtól Szlovákián és Románián át Szerbiáig mindenütt Soros Györgyöt hibáztatják a jogos társadalmi tiltakozások miatt.

Tiszteletet érdemel a szlovák civil társadalom, amely tömegtüntetésekkel fejezte ki felháborodását és ezzel elérte, hogy a nyomozásban feltűnően tétlenkedő belügyminisztert elmozdítsák hivatalából. A Liberálisok szolidárisak a tiltakozó szlovák társadalommal, támogatják célkitűzéseiket a közélet megtisztítására és felhívják a figyelmet, hogy a korrupció és a maffiaszerű működés sajnos nem csak Szlovákiában, de Magyarországon is tapasztalható. Elítéljük a magyar miniszterelnök érzéketlen és sértő nyilatkozatát, és egyetértünk Petőcz Kálmán szlovákiai magyar diplomata nyílt levelével, miszerint Orbán Viktor kéretlenül és otromba módon avatkozott be a szlovák társadalom belügyeibe.

A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort – vagy ha ő kontrollálhatatlanná vált, akkor az őt körülvevőket -, hogy fejezze be a teljesen alaptalan félelemkeltést, riogatást és uszítást Soros György ellen, és ne próbáljon meg konfliktust generálni a szomszédos országunkkal. Nincs az a belpolitikai érdek, amely indokolná, hogy a miniszterelnök megsértse egy – a tényfeltáró munkája miatt – meggyilkolt újságíró emlékét, és mindazokat, köztük a szlovákiai magyarságot, akik a közélet megtisztításáért küzdenek.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók