Belépek a Pártba
07 szeptember
2018
HÍR
483 látogató

Orbán Viktor határolódjon el a belga náciktól!

A Magyar Liberális Párt elvárja a magyar miniszterelnöktől, hogy nyilvánosan határolódjon el azoktól a belga fiataloktól, akikkel Tusványoson fotózkodott és barátkozott. A fiatalok ugyanis egy olyan szervezetnek a tagjai, amely a belső fórumain szélsőséges, antiszemita, rasszista nézeteket hirdet. A flamand Schild & Vrienden szervezet vezetőjét épp a napokban rúgták ki egyeteméről a szélsőséges megnyilvánulásai miatt. Orbán Viktor egy az interneten is fellelhető videón vele beszélget Tusványoson Európa jövőjéről hosszasan és kedélyesen.

A Liberálisok szerint nagy veszélyt hordoz magában az a folyamat, ahogyan a Fidesz szélsőségekbe hajló politikája Európában egyre több radikális szervezetnek válik vonzóvá. Az Orbán-kormány idegen és menekültellenes, embertelen politikája azonban nem kínál valódi megoldást Európa problémáira, sőt, tovább élezi a kontinens társadalmi konfliktusait. A Liberálisok szerint Európa békés fejlődésének záloga az, ha mindenek előtt visszautasítjuk a szélsőséges nézeteket. A nemzetállami önzés helyett az alapvető emberi értékeket tiszteletben tartó, közös európai fellépésre van szükség a menekültválság megoldása érdekében is.

Arra kérjük Orbán Viktort, a Fidesz és a magyar kormány vezetőjét, hogy a magyar közvélemény megnyugtatása érdekében mielőbb és határozottan határolódjon el a náci Schild & Vrienden szervezet képviselőitől és nézeteitől! Tegye világossá, hogy nem vállal közösséget a szélsőséges, rasszista és antiszemita szervezettel! Továbbá arra kérjük: tiltsa meg a nyilvánosság előtt, hogy a neonáci szervezet bármilyen róla készült kép-, vagy hanganyagot felhasználhasson! Ha ezt a tiltást nem veszik figyelembe, elvárjuk Orbán Viktortól, hogy azonnal indítsa el a szükséges jogi lépéseket! Egy európai uniós miniszterelnök nem engedheti meg egyetlen neonáci szervezetnek sem, hogy felhasználják a személyét saját elfajzott nézeteik terjesztésére és legitimálására.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK