Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

28 július
2018
HÍR
233 látogató

Orbán Viktor brutális támadást indított a liberalizmus és az EU ellen

Hamis retorika, elferdített liberális világkép, csúsztatások – Erről szólt Orbán Viktor Európai Parlamenti-választásokra hangolódó tusványosi kampánybeszéde, amelyben brutális támadást intézett a liberalizmus és az Európai Unió ellen. Hamis indokokkal, csúsztatott magyarázatokkal jelölte ki főellenségnek a liberális demokráciát, a baloldali 68-asokat, az általa képviselt illiberális kereszténydemokráciával szemben.

A Magyar Liberális Párt visszautasítja azt a hamis liberális világképet, amelyet Orbán Viktor lefestett beszédében:

  1. A liberális politika nem bevándorlás-, hanem ember-, és emberiesség-párti. Megszámolni sem tudtuk, hogy Orbán Viktor hányszor használta a “liberális”, “Európa” és “bevándorlás” kifejezéseket beszédében, miközben az “ember” szó egyszer sem hangzott el.
  2. Több, mint nevetséges a nyugat-európai kultúrát vádolni cenzúrázással, miközben a közmédia csatornái a köz szolgálata helyett immáron a kormánypropaganda egyedüli kiszolgálóivá váltak
  3. Nem a liberális világnézet az, ahol nem érvényesül a demokrácia. Az az ország, ahol a törvény helyett a párt uralkodik, ne oktassa ki demokráciából és kereszténységből Európát. Azt az Európát, amit erősíteni kell, nem pedig gyengíteni, ahogy eddig a Fidesz-kormány tette.

Miközben Orbán Viktor beszédének egyértelmű célja volt, hogy Közép-Európa megmentőjeként tetszelegjen, egy szót sem szólt azokról a problémákról, melyek jelenleg a legégetőbbek hazánkban: a munkaerőhiányról, a gyenge versenyképességről, az egészségügy kivéreztetéséről, a demokrácia gyengüléséről. Nos, megnyugtatjuk Orbán Viktort: ha nem is megmentőként, de illiberális, populista politikusként, egész Európára veszélyes oroszbarát politikájával, gyűlöletpropagandájával, a nemzetállamok és etnikumok szembefordításával még van esélye bekerülni a történelemkönyvekbe.

Liberálisokként Orbán Viktor tusványosi beszéde után még fontosabbnak tartjuk, hogy azok az értékek, amelyeket nem csak a magyar, hanem az európai liberálisok is képviselnek, erősödjenek Magyarországon, és idővel képessé váljanak arra, hogy leváltsák az illiberális államot hazánkban.

 

MTI Fotó: Veres Nándor

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók