Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 március
2019
HÍR
411 látogató

Orbán Viktor balekot csinált az Európai Néppárt vezetőjéből

A Fideszhez hasonló, szélsőséges és populista pártokkal nem egyezkedni kell, hanem hermetikusan el kell zárni őket. Ezt mulasztotta el Manfred Weber, aki személyesen látogatta meg Orbán Viktort a hivatalában. A Fidesz elnöke újra elhitette az Európai Néppárt csúcsvezetőjével, hogy kész a kompromisszumokra, Orbán azonban Weber és a néppárt kéréseiből egyet sem teljesített.

1. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tolmácsolásában Orbán azt üzente: kész bocsánatot kérni, ha valaki találva érezte volna magát a „hasznos idióták” kifejezés miatt, ezzel azonban a miniszterelnök inkább csak megerősítette, hogy a néppárt egyes tagjaira valóban hasznos idiótaként tekint.

2. A miniszter azt mondta: a Brüsszel-ellenes plakátkampány „a tervek szerint” véget ért. Gulyás csak azt felejtette el, hogy az új plakátok a tervek szerint egyáltalán nem Orbán családpolitikájáról, hanem Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltjének támadásáról szóltak volna. Ráadásul hiába tüntették el a Jean-Claude Junckert gyalázó plakátokat Weber útvonaláról, ha Magyarország többi részén továbbra is folyik az Európa-ellenes uszítás.

3. A CEU kérdésében ismét kitérő és hazug választ adott a kormány, amikor Gulyás a jelenleg hatályos törvényekre hivatkozott, amelyek lehetetlenné teszik az egyetemmel való megállapodást. Mintha ezeket a törvényeket nem a kétharmados Fidesz-kormány fogadtatta volna el az Országgyűléssel.

A CEU-t végérvényesen kiszorította a kormány Budapestről, Orbán Viktor pedig továbbra sem kért bocsánatot mindezért: sem az Európai Néppárttól, sem Webertől, sem a magyar emberektől. Az Európai Néppárt Orbán megtűrésével hivatalosan is pártfogásába vette a kirekesztésre, gyűlöletkeltésre és szabadságkorlátozó lépésekre épülő fideszes politikát. Az Európai Néppárt elvesztette néppárt jellegét. Weber hagyta, hogy az Európa-ellenes, szélsőséges és populista Fidesz diktálja a feltételeket, és ezzel elárulta a demokrácia, a szolidaritás, az európai integráció és a keresztény értékek igazi híveit.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók