Belépek a Pártba
31 január
2018
HÍR
480 látogató

Orbán Viktor adjon választ arra, hogy milyen megállapodást kötött Pecinával!

Orbán Viktor bécsi tárgyalásainak nincs ismert kézzel fogható eredménye. A Liberálisok attól tartanak, hogy a látogatás igazi célja nem is az osztrák kormánnyal folytatott tárgyalás volt, hanem részben a választási kampánnyal, részben pedig egy eltitkolt találkozóval függ össze.

Orbán Viktor nagy örömmel üdvözölte az új osztrák kormány megalakulását. Az osztrákok ezt azzal viszonozták, hogy javasolták a külföldi, köztük a magyar munkavállalók családi pótlékának megkurtítását, majd az Európai Bíróságnál megtámadták a Paks 2 nukleáris erőmű bizottsági jóváhagyását. Ezen túl is bőven akad probléma a két ország között, mint az EU hétéves költségvetési kerete kapcsán az osztrákok szűkítő álláspontja, a folyamatos határellenőrzések vagy az osztrák rendőrség zaklató fellépése a magyar autósokkal szemben. Ezekről a kérdésekről nem sok szó esett a találkozón. Orbán Viktor meglepetésre ezeket európai problémáknak nevezte, és azt várja, hogy az általa ostorozott brüsszeli bürokraták vagy az Európai Bíróság tegyen igazságot. Még a migráció kérdésében is érzékelhető volt az eltérés a magyar és az osztrák álláspont között.

Valószínűleg sokkal nagyobb jelentősége volt annak az eltitkolni szándékolt találkozónak, ami miatt a magyar miniszterelnök egy nappal korábban utazott ki a császárvárosba. Havasi Bertalan is megerősítette, hogy Orbán Viktor találkozott Heinrich Pecina nevű kétes osztrák üzletemberrel, akit a Hypo bank több milliárd eurós csalási ügyében jogerősen elítéltek. Amikor a sajtó tudomása szerint legutóbb hivatalában fogadta Orbán Viktor Pecinát 2016-ban, akkor röviddel ezután Pecina megszüntette a Népszabadságot, majd átjátszotta Mészáros Lőrinc érdekeltségébe a vidéki sajtó jelentős részét. Mivel Pecina a Russmedián keresztül  jelenleg is rendelkezik magyarországi és erdélyi médiaérdekeltséggel, félő, hogy ezen az eltitkolni szándékolt találkozón újból a magyar sajtószabadságot súlyosan sértő titkos megállapodás született. A Liberálisok Orbán Viktortól várnak választ arra a kérdésre, hogy miért találkozott Pecinával, és milyen megállapodás született ezen a találkozón.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK