Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 október
2018
HÍR
253 látogató

Orbán Viktor a szövetségeseinek hátat fordítva újfent egy diktátor mellé állt

A Liberálisok szerint Orbán Viktor Európa-ellenes, illiberális ámokfutása súlyos károkat okoz hazánk nemzetközi kapcsolatainak. A magyar kormányfő nemcsak az Európai Parlamentet, de a Visegrádi Négyek tagállamait is magára haragította, miután a szomszédos szövetségeseinek hátat fordítva nem volt hajlandó a japán miniszterelnökkel kötött megállapodást aláírni, mert abban szót emeltek a kínai agresszió ellen. Orbán Viktor nap mint nap a Putyinhoz, Erdoganhoz és Hszi Csin-pinghez hasonló keleti diktátorokhoz dörgölőzik, és diktatúrák mellé áll a szövetségesei helyett.

Orbán Viktor és HsziCsin-ping
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A Fidesz-kormány külpolitikája szembemegy Európa, a régiónk és így a magyar társadalom érdekeivel is. Az Orbán-kormány folyamatosan akadályozza Ukrajna nyugati integrációját, hogy Putyinnak kedvezzen, akár NATO-tagságunk veszélyeztetése árán is. A magyar külügy az Európai Unióban egyedüliként nem rég egy olyan megállapodást is megvétózott, amely az Afrikából érkező menekülthullám csökkentését szolgálta volna. Mindeközben az Orbán-kormány folyamatosan Brüsszel ellen hergeli a közvéleményt, és keleti diktátorokat állít példaképnek. A magyar kormánynak a nyugati demokráciákkal kellene szorosabbra fonnia barátságát, nem pedig keleti diktatúrákkal szövetkeznie. A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort, hogy ne kockáztassa hazánk NATO-tagságát és biztonságát orosz, török és kínai érdekek miatt!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók