Belépek a Pártba
15 október
2015
HÍR
563 látogató

Okozott fennakadást a hazai törvénykezésben a menekült-ügyek kezelése

 

Fél hónapig nem voltak tárgyalások büntető ügyszakban a Szegedi Törvényszéken. Ezt maga Trócsányi László ismerte el arra az írásbeli kérdésre adott válaszában, melyben a Liberálisok a menekültekkel kapcsolatos bírósági leterheltségről érdeklődtek.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Handó Tünde korábban már utalt arra, hogy azok a bírák, akik a menekültek ügyeivel foglalkoztak, egyéb tárgyalásaikat el kellett, hogy halasszák. Az igazságügyi miniszter tájékoztatása szerint Szegeden a szeptember 15 és 30 közötti időszakra eső tárgyalások maradtak el és tolódtak későbbre a menekültügyek soronkívülisége miatt. A Szegedi Törvényszék tehát nem tudta párhuzamosan ellátni a menekültekkel és a folyamatban lévő perekkel kapcsolatos feladatokat, bírói segítséget pedig csak októbertől kaptak más városok törvényszékeitől. Trócsányi László szerint a tárgyalások elhalasztása nem befolyásolta ,,jelentős mértékben” az ítélkezést.

A Liberálisok szerint azzal, hogy a kormány még a Btk-t is átírta és soronkívüliséget rendelet el a menekültek büntethetőségéért nemcsak nemzetközi jogi normákat hágott át, hanem minden előkészítés nélkül felborította a hazai törvénykezési rendet is, és ismételten megsértette a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, amelyre a Liberálisok szerint legutóbb a devizahiteles perek leállításakor volt példa.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK