Belépek a Pártba
06 április
2017
HÍR
850 látogató

„Nyilvántartanak – Nyilván tartanak tőled” – orosz mintát követ az civiltörvény-tervezet

A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy a kormány ne terjessze be a civilellenes törvénymódosító-tervezetet, amely feketelistát vezetne azokról a civil szervezetekről, melyek külföldről is forrásokhoz jutnak, és különböző büntetésekkel fenyegeti őket arra az esetre, ha nem vállalják a megbélyegzést. A putyini gyakorlatot másoló törvénytervezet ellentétes Magyarország érdekeivel és tovább korlátozza a magyarok szabadságjogait.

Egy olyan cinikus kormányzat vádolja idegen érdekek képviseletével a valódi civileket, amely egyre nyilvánvalóbban szolgáltatja ki az országot idegen érdekeknek, és közben saját maga hoz létre propagandaeszközként álcivilszervezeteket. Ugyan a regisztrációs kötelezettség a tervezet szerint egyelőre önkéntes, elmulasztásának súlyos következménye lehet: a civil szervezet megszüntetését is eredményezheti, és nyilvánvalóan csak fokozatos előkészítése a mai orosz szabályozásnak, amely teret enged a civilek elleni erőszaknak.

A tervezet visszavonására tett követelésük mellett, a Liberálisok benyújtják ugyanezt a törvénymódosító javaslatot, de a „civil szervezetek” szókapcsolat helyett, a „magyar kormány” kifejezést használják: ugyanis a civilekről sugalmazott rágalmak, úgymint az idegen hatalmak képviseletéből adódó kockázatok, nemzetbiztonsági aggályok, pénzmosással és terrorizmus támogatásával kapcsolatba hozható érdekek sokkal inkább Magyarország Kormányával, mint a civil szervezetekkel hozhatóak összefüggésbe, sőt, a a gazdálkodás szorosabb ellenőrzése nyilvánvalóan nem a civilek, hanem a kormány esetében lenne azonnal esedékes.

A törvénymódosító javaslat indoklásában számos valótlanság is szerepel. A jelenlegi törvényi szabályozás már most lehetővé teszi az átláthatóságot: a civil szervezetek bevételi és kiadási oldala is nyilvános, ellentétben Orbán Viktor oligarchái vagyonainak eredetével. A civilek pénztárcájához bárki hozzáférhet. Nem szükséges szigorítani: a civil szervezetek forintra pontosan elszámolnak a hozzájuk befolyt bevételekről és kiadásaikról, ez még a bíróságokon keresztül is elérhető adat. Felháborító, hogy a tervezet nem vonatkozik a kivételezett egyházi és sportszervezetekre, amely világosan mutatja, hogy a szabályozás a kezdetekről fogva diszkriminatív szándékokat szolgál.

A tervezet indoklásában egytől egyig hamis elemek szerepelnek. Az, hogy nem valósul meg a transzparencia, valamint, hogy idegen érdekek szolgálatában állnának ezek a civil szervezetek, és hogy növelik a terrorveszélyt, nettó hazugság, sőt állami rémhírkeltés.

Ezek a vádak sokkal inkább igazak a magyar kormányra. Orbán Viktor ugyanis már nem szuverén szereplője a magyar közéletnek. Magyarországot a putyini Oroszország műveleti területként kezeli, a miniszterelnök pedig készségesen adja át az ország érdekeit és jövőjét Vlagyimir Putyinnak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK