Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

23 február
2019
HÍR
130 látogató

Nyilvánítsák nemzeti gyásznappá a tatárszentgyörgyi romagyilkosság napját!

A Magyar Liberális Párt a ma tíz éve meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Csorba Robikára emlékezik. A rasszista indíttatású tatárszentgyörgyi romagyilkosság 10. évfordulóján kezdeményezzük, hogy a kormány nyilvánítsa február 23-át nemzeti gyásznappá. Február 23-a nem csupán a roma magyarok, egy társadalmi kisebbség tragédiája, hanem az egész magyar nemzeté. Fontos, hogy évről évre emlékeztessünk minden magyar állampolgárt arra az eseménysorozatra, mely összesen hat ártatlan roma honfitársunk halálához vezetett, és melyek mögött kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet állt.

Február 23. legyen nemzeti gyásznap!Emlékezzünk méltó módon Csorba Robikára és minden más ártatlan roma honfitársunk tragédiájára!Ez nem csupán roma honfitársaink tragédiája, ez az egész magyar társadalom tragédiája.Emlékezzünk, hogy soha többet ne történhessen hasonló!#budapest #budapestipolgar #sermeradam #polgaribudapest #gyasznap #nemzet #rasszizmus #gyilkossag

Közzétette: Sermer Ádám – 2019. február 23., szombat

Kezdeményezzük, hogy a nemzeti gyásznap keretei között ezen túl minden évben február 23-án valamennyi  közintézmény homlokzatára helyezzék ki a fekete gyászlobogót, az Országház előtti nemzeti lobogót katonai tiszteletadással vonják fel, majd eresszék félárbócra. Február 23-a nemzeti gyásznappá nyilvánításával lehetőség nyílna arra is, hogy az oktatási intézményekben méltó módon emlékezzen meg a jövő generációja is a magyar nemzet tragédiájáról. Arról a tragédiáról, amely azt üzeni: ha a hétköznapokban teret engedünk a rasszizmusnak, és nem emeljük fel a szavunkat a kirekesztés és a megbélyegzés minden formájával szemben – érjen az bármilyen etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséget – akkor a gyűlölet egy idő után minden esetben tettlegességhez és végül gyilkosságokhoz vezethet.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. február 23., szombat

A Magyar Liberális Párt részvéttel osztozik a roma nemzetiséghez tartozó honfitársainkkal közös gyászban, és méltó módon emlékezik a roma honfitársaink életét követelő borzalmas eseménysorozatra. Február 23-a annak az üzenete, hogy Magyarországon soha többet nem történhet a tatárszentgyörgyihez hasonló tragédia.

Február 23-a nem csupán a roma magyarok, hanem az egész magyar nemzet tragédiája. Minden évben emlékeznünk kell a…

Közzétette: Liberálisok – 2019. február 23., szombat

Tatárszentgyörgyi megemlékezés

Ma tíz éve, hogy Csorba Róbertet és öt éves kisfiát, Csorba Robikát rasszista indíttatásból kegyetlenül meggyilkolták Tatárszentgyörgyön. 2009. február 23. az utóbbi évtizedek egyik legsötétebb napjaként vonult be a történelembe, amikor kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet miatt ölt magyar magyart. Bősz Anett és a Liberálisok kegyelettel emlékeznek Tatárszentgyörgyön a rasszista indíttatású gyilkosság valamennyi áldozatára.

Közzétette: Liberálisok – 2019. február 23., szombat

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók