Belépek a Pártba
23 február
2019
HÍR
468 látogató

Nyilvánítsák nemzeti gyásznappá a tatárszentgyörgyi romagyilkosság napját!

A Magyar Liberális Párt a ma tíz éve meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Csorba Robikára emlékezik. A rasszista indíttatású tatárszentgyörgyi romagyilkosság 10. évfordulóján kezdeményezzük, hogy a kormány nyilvánítsa február 23-át nemzeti gyásznappá. Február 23-a nem csupán a roma magyarok, egy társadalmi kisebbség tragédiája, hanem az egész magyar nemzeté. Fontos, hogy évről évre emlékeztessünk minden magyar állampolgárt arra az eseménysorozatra, mely összesen hat ártatlan roma honfitársunk halálához vezetett, és melyek mögött kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet állt.

Február 23. legyen nemzeti gyásznap!Emlékezzünk méltó módon Csorba Robikára és minden más ártatlan roma honfitársunk tragédiájára!Ez nem csupán roma honfitársaink tragédiája, ez az egész magyar társadalom tragédiája.Emlékezzünk, hogy soha többet ne történhessen hasonló!#budapest #budapestipolgar #sermeradam #polgaribudapest #gyasznap #nemzet #rasszizmus #gyilkossag

Közzétette: Sermer Ádám – 2019. február 23., szombat

Kezdeményezzük, hogy a nemzeti gyásznap keretei között ezen túl minden évben február 23-án valamennyi  közintézmény homlokzatára helyezzék ki a fekete gyászlobogót, az Országház előtti nemzeti lobogót katonai tiszteletadással vonják fel, majd eresszék félárbócra. Február 23-a nemzeti gyásznappá nyilvánításával lehetőség nyílna arra is, hogy az oktatási intézményekben méltó módon emlékezzen meg a jövő generációja is a magyar nemzet tragédiájáról. Arról a tragédiáról, amely azt üzeni: ha a hétköznapokban teret engedünk a rasszizmusnak, és nem emeljük fel a szavunkat a kirekesztés és a megbélyegzés minden formájával szemben – érjen az bármilyen etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséget – akkor a gyűlölet egy idő után minden esetben tettlegességhez és végül gyilkosságokhoz vezethet.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. február 23., szombat

A Magyar Liberális Párt részvéttel osztozik a roma nemzetiséghez tartozó honfitársainkkal közös gyászban, és méltó módon emlékezik a roma honfitársaink életét követelő borzalmas eseménysorozatra. Február 23-a annak az üzenete, hogy Magyarországon soha többet nem történhet a tatárszentgyörgyihez hasonló tragédia.

Február 23-a nem csupán a roma magyarok, hanem az egész magyar nemzet tragédiája. Minden évben emlékeznünk kell a…

Közzétette: Liberálisok – 2019. február 23., szombat

Tatárszentgyörgyi megemlékezés

Ma tíz éve, hogy Csorba Róbertet és öt éves kisfiát, Csorba Robikát rasszista indíttatásból kegyetlenül meggyilkolták Tatárszentgyörgyön. 2009. február 23. az utóbbi évtizedek egyik legsötétebb napjaként vonult be a történelembe, amikor kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet miatt ölt magyar magyart. Bősz Anett és a Liberálisok kegyelettel emlékeznek Tatárszentgyörgyön a rasszista indíttatású gyilkosság valamennyi áldozatára.

Közzétette: Liberálisok – 2019. február 23., szombat

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK