Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

01 augusztus
2017
HÍR
214 látogató

Nyílt levél Fürjes Balázs kormánybiztos részére

Tisztelt Kormánybiztos Úr,

A budapesti vizes világbajnokságon látott sportolói teljesítmények mindannyiunk részéről tiszteletet érdemelnek. A kitűnő eredményeknek azonban legfeljebb vasárnapig örülhettünk felhőtlenül, mert a verseny után számos súlyos problémára megoldást kell találni.

A Liberálisok az előkészületek során többször is kérték, hogy a Duna Aréna hosszútávú üzemeletetéséhez szükséges üzleti terveket hozzák nyilvánosságra. Szerettük volna megtudni, hogy a fenntartás költségét ki és hogyan vállalja majd a világverseny után.

Sajnos azonban ilyen tervet senki sem volt képes felmutatni. Az elmúlt időszak sokszor egymásnak ellentmondó nyilatkozataiból pedig mára világossá vált, hogy ilyen terv egyáltalán nem is készült.

Piaci viszonyok között ennél nagyságrendekkel olcsóbb beruházás esetén is elképzelhetetlen lenne, hogy elfogadott üzleti terv nélkül lássanak hozzá a munkálatokhoz.

Egyes hírek szerint az arénát a Dagály strandhoz csatolnák, és ezzel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fenntartása alá kerülne az uszoda. A Duna Aréna üzemeltetése azonban olyan költséges, hogy azt csak külön állami támogatással lehetne biztosítani. Ha a kormányzat nem biztosít extra forrást a BGYH-nak a fenntartáshoz, azzal veszteségessé teszi a vállalatot. Ezzel pedig Budapest legjobb fürdőinek jövője és fejlesztése is veszélybe kerülhet.

Más információk szerint viszont Budapest önkormányzatára bíznák az új uszodát. A főváros költségvetése azonban jelenleg is túlfeszített és forráshiányos. Félő, hogy a Duna Aréna miatt Budapest további szociális megszorításokra kényszerülne.

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

Kérem, adjon magyarázatot arra, hogyan adhattak engedélyt egy körülbelül 50 milliárd forintos beruházásra érvényes és elfogadott üzleti terv nélkül? Kérem, árulja el, ki, hogyan és miből fogja finanszírozni a Duna Aréna fenntartását! És arra kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a több mint egymilliárd forintos üzemeltetési költséget ne a budapestiekkel fizetesse meg az állam.

Budapest, 2017. augusztus 1.

Köszönettel és üdvözlettel

Szabadai Viktor,

Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók